FIXMBR isn't working... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2006, 05:32 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default FIXMBR isn't working...

So, I deleted the Vista partition on my laptop using PartitionMagic and did the FIXMBR in the Recovery Console and I still have the Vista boot loader asking me if I want to boot XP or Vista. What do I do now? I've tried FIXMBR twice with no luck.
__________________

__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Old 09-14-2006, 06:51 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 76
Send a message via AIM to killux
Default

Im pretty sure that a boot loader isn't saved on your your windows partition. It is saved on the Master Boot Record (MBR). I MBR are is a type of boot sector. So the boot loader should still be loaded. If you clicked to load Windows Vista though there would be an error.

And you are right to delete the Vista's boot loader you have to go into the recovery console and type in FIXMBR but you also have to type in FIXBOOT after you type FIXMBR. If this does not work try this tool:

http://www.vistabootpro.org/
__________________

__________________
Search Google Before You Post Anything
killux is offline  
Old 09-14-2006, 07:10 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default

I used FIXMBR last time I had a older Vista beta on it and it worked, so I figured it would this time.

I used FIXBOOT and it worked. Thanks for the help.
__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Old 09-14-2006, 07:24 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

boot into xp, go to start, run, type msconfig, go to the boot.ini tab, click on check all boot paths, click on to remove the invalid one, reboot, should be no more
__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.