First viruses, now comp hanging - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-17-2008, 11:41 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default First viruses, now comp hanging

hey i need urgent halp with this

my computer was previously having many viruses
after formatting also i was getting the same viruses
what is the best way to remove all of them even if formatting has not helped?
viruses are getting detected when i am installing any software but i dont understand why do they get detected even when i have used the same CD to install softwares previously too!!

And now after formatting and all and reformatting....my comp hangs after using it for a couple of minutes

Please help!!!!
its a real pain
thanks
__________________

iNdiSoUL is offline  
Old 01-17-2008, 11:45 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: First viruses, now comp hanging

Do you use antivirus software?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-18-2008, 12:26 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default Re: First viruses, now comp hanging

Symantec Corporate edition 10.1.4.4000
iNdiSoUL is offline  
Old 01-18-2008, 12:28 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: First viruses, now comp hanging

What things are you doing? installing? what did you do on the internet? download anything?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-18-2008, 12:32 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default Re: First viruses, now comp hanging

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
What things are you doing? installing? what did you do on the internet? download anything?
ya i had and i think the virus came from there
but then why the virus is being detected on my CD even after formatting and reinstalling XP???
and why is it hanging now??
iNdiSoUL is offline  
Old 01-18-2008, 12:35 AM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: First viruses, now comp hanging

Because the virus is IN the CD? And you can't format the CD.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-18-2008, 12:47 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default Re: First viruses, now comp hanging

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Because the virus is IN the CD? And you can't format the CD.
but then i have used the same CD previously also and i have never faced a problem with it

this is the first time it is happening

can a CD get affected by a virus after being burnt?
iNdiSoUL is offline  
Old 01-18-2008, 05:23 AM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: First viruses, now comp hanging

If you burn a virus to a CD yes a CD can be affected by a virus.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-20-2008, 10:05 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default Re: First viruses, now comp hanging

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
If you burn a virus to a CD yes a CD can be affected by a virus.
i have used the same CD in the past after XP re-install without any probs then so i am assuming that i never wrote virus to the CD

but now they are getting detected as and when i am using those CDs

IF i delete the system volume information on an External HDD which shows the virus then will the data on that external HDD also get deleted??
iNdiSoUL is offline  
Old 01-20-2008, 10:50 AM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: First viruses, now comp hanging

It all depends. It could be a false positive. If you have used this before without any issues then that would be my first suspect. Other than that i would check to make sure your Anti- Virus is up to date. If it is i would check around via google to see what kind of virus this is. You could have been using it without previous knowledge that it was a virus.

There are some things like Game hacks that come up as viruses or other apps such as key finders for XP that are considered viruses when they are not. It all really depends on what the app is that is causing this "virus threat".

Yes if you delete teh system volume info it will delete the data as well. Lets not go there yet. Lets see if we cant figure out what is causing this issue in the first place.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP ME!! Just built first comp bor3d System Upgrades 18 10-08-2007 05:41 PM
New comp doesnt turn on Gregz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 08-22-2007 07:07 PM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Hardware Repairs and Troubleshooting 18 08-04-2007 06:58 AM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Viruses, Spyware and Malware 2 07-27-2007 01:02 AM
What to use to get video on comp? dario03 New Systems | Building and Buying 4 05-15-2007 09:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.