Firefox Tweak - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2005, 08:04 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 183
Default Firefox Tweak

Found this while browsing around, thought it might come in handy for some.
This will speed people who use Firefox up: page loading makes a huge difference.

1.Type "about:config" into the address bar and hit return. Scroll down and look for the following entries:

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining network.http.pipelining.maxrequests

Normally the browser will make one request to a web page at a time. When you enable pipelining it will make several at once, which really speeds up page loading.

2. Alter the entries as follows:

Set "network.http.pipelining" to "true"

Set "network.http.proxy.pipelining" to "true"

Set "network.http.pipelining.maxrequests" to some number like 30. This means it will make 30 requests at once.

3. Lastly right-click anywhere and select New-> Integer. Name it "nglayout.initialpaint.delay" and set its value to "0". This value is the amount of time the browser waits before it acts on information it receives.

If you're using a broadband connection you'll load pages much faster now!

HAPPY NEW YEAR!!!!

~ Fawks
__________________

Red Fox is offline  
Old 01-01-2005, 08:07 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Sounds like "synchronous DNS" in Opera.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-01-2005, 08:08 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 183
Default

Pretty much the same thing yep.

~ Fawks
Red Fox is offline  
Old 01-01-2005, 08:34 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

yea it works nicely tho.......

Zimon
__________________
Simon is offline  
Old 01-01-2005, 12:57 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 83
Default

tryed it, seems faster ... what do u guys put your number of requests to? i have mine at 16 now. higher will make it go faster??
__________________
Pentium 4 3.0Ghz, 1Gb pc3200
BFG 6800gt, samsung 19\"
Audigy 2 ZS, TruePower 550 watt
160Gb SATA

3Dmark05 - 4750, Aquamark3 - 59 200
crow0021 is offline  
Old 01-01-2005, 05:53 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

Thanks, any speed on my crap computer helps!

crow0021: only if it uses more than 16 requests.
__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Old 01-01-2005, 06:44 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

cool, firefox now seems to run much faster. Go firefox, the best browser ever!
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-01-2005, 07:26 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 415
Default

doesnt work on mine, when i type that and push enter i get "the url is invalid and cannot be loaded" error
__________________
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
specs.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Old 01-01-2005, 07:45 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 476
Default

It makes quite a difference for me. Thanks
__________________
Hugo82 is offline  
Old 01-01-2005, 07:57 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I will try it when I get home .
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.