Failed HDD Partition - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2005, 03:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Question Failed HDD Partition

I recently built my own computer (first time doing so) and i had a couple minor problems that i had to overcome. I finally reached the operation system installation. (Win XP Pro) As i was reaching the end of my hard drive partition my monitor went out and i was unable to see what was going on. So i shut off the computer, and restarted it.
As i reached the boot screen where it shows all your devices, i get the normal boot from cd text at the bottom left hand corner, but instead of booting, it displays "missing ntfs" right underneath it and goes no further.

What am i supposed to do? I still need to finish partitioning the harddrive right? How do i go about starting it over? Ive been dying to get this comp up and running!!! Please help.
__________________

tommy24769 is offline  
Old 04-08-2005, 04:38 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

Check your boot order, making sure CD is first. If need be, remove Hard Drive from the order entirerly, then put it back in when you're done installing. That's what I had to do when for some reason my bios ignored the windows install CD and booted from the hard disk regardless.
__________________

__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 04-08-2005, 04:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Default

Ya i checked that and cd is first. If removing hard drive from the order doesnt work, what other suggestions do you have?
tommy24769 is offline  
Old 04-08-2005, 04:54 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Got a hammer?
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-08-2005, 05:25 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

maybe its a bad sector, perform a low level format. this will erase everything on the harddrive. download powermax from maxtor.com, and everything should be ok. i had the same problem
phosho510 is offline  
Old 04-08-2005, 05:45 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

i'd try reinstalling the os again, it sounds like you didn't quite finish copying over all the install files. boot off the cd again and reformat the partition, and start the install over again. i’d try that before a low level format, a low level format’s gun’a tak hours maybe days depending on the size of the drive and the extent or the format.
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 04-08-2005, 05:51 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Default

right. the install files didnt finish i was about 90% done. as i try and boot from the cd again thats where the "missing ntfs" comes up and i cant get past that. So how do i reformat the harddrive when it doesnt get past the device listing screen where "boot from cd" and "missing ntfs" come up.
tommy24769 is offline  
Old 04-08-2005, 07:15 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

What size is the hard drive?
Samm is offline  
Old 04-08-2005, 08:48 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

does the cd boot on another system???
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 04-08-2005, 10:24 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Default

its a western digital 80 gb hd and yes the cd works fine. My girlfriend is getting really mad at me! lol she wants her computer fixed. Please help!!! lol
__________________

tommy24769 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.