factory restore without recovery disk?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2007, 08:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Default factory restore without recovery disk??

hi all,
i've been given a HP pavillion ze4200 with XP Pro which is riddled with viruses, spyware etc...

i figure the quickest thing to do would be to do a factory restore on it and start from scratch, but the problem is that I don't have the recovery disks, just the XP Pro disk.

my question is how can i initiate the factory restore procedure?

is there a file in the c:\i386 folder that will do it??

thanks in advance!!
__________________

Cosmo2003 is offline  
Old 01-25-2007, 09:40 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

i think you can call HP they will send then to you no probs, my mother STIPIDLY payed for a prebuilt PC from a bunch of day light robbers *also known as PC World salesmen* and she never created the restore disks somethign went wrogn and she called phillips and they sent the disks fine. that or you cna just install XP from scratch which is what id do anyways. you also wouldnt get all the bundled ****e and adware like "ZOMG FREE AOL TRIAL" n all that


OR you could follow "waresmonster's" guide to removing spy/adware and other crap its a great guide with great free software. then there may not be a need to "recover"

P.s the guide is in his sig
__________________

__________________
snypercore is offline  
Old 01-25-2007, 11:56 PM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

hit f10 when you turn on the computer
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-26-2007, 03:39 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Default

nothing happens when i press F10 at startup??
Cosmo2003 is offline  
Old 01-26-2007, 02:43 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Cosmo2003
nothing happens when i press F10 at startup??
then your should be in control. panel.

they (hp, compaq) will do it 1 of 3 ways.

1.they will give you the disc
2.it's in control panel or start menu
3. hit f10

2 and 3 will usually will give you the option of burning it to cd and dvd too
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-27-2007, 04:57 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Default

nothing in the control panel or the start menu??

any other ideas please as I'm stumped??!!
Cosmo2003 is offline  
Old 01-28-2007, 12:30 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Location: Peterborough, Ont.
Posts: 404
Default

No clue what factory restore means(reinstall everything?), download a few free apps(ad aware, avg 7 for egsample) run them in safe mode, turn off system restore, run them again, there are a number of programs that can detect mallware without the need to wipe the drive.
yosa is offline  
Old 01-28-2007, 12:41 AM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I just had an hp media center pc that I was fixing yesterday. I could not find it at first. it was under pc tools (or something like that) in the start menu
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 02-03-2007, 09:40 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Default

still couldn't find, either in the start menu or control panel

think i've managed to get rid of virus' and other bad stuff, then ran the XP Repair off the CD, just finished all the updates and everything seems back to normal!

thanks for ya help
__________________

Cosmo2003 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.