"explore.exe - Bad Image" on XP startup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-27-2004, 03:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 1
Default "explore.exe - Bad Image" on XP startup

Just installed XP over 98SE and every time XP finishes loading up, I get two popup boxes with the title "explore.exe - Bad Image." The text below the title says "The application or DLL XXX/XXX/XXX.tmp is not a valid Windows image. Please check this against your installation diskette." Two of those boxes everytime without fail. Each time, it seems that the .tmp file has a different name. When I search for that .tmp file, however, I never receive a result from the search. How do I prevent this from happening?

Thanks,

John
__________________

savechief is offline  
Old 05-28-2004, 06:12 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 415
Default

i dunno how to get rid of that particular error but i would never advise someone to write over the existing os or "upgrade" but do a comeplete format and fresh install. yes u have to back up ur data but its worth for the less headaches u will get since windows gives enough of them as is with the perfect install. if u dont have the means or dont want to back up u could create a new partition for windows alone and install to that partition and can still format and a fresh install without losing data and then u could have a dual boot with 98 and xp. well thats what i would do if i were u.

also u can try running sfc /scannow from the command prompt and windows will verify all the system files altho ive never had this fix a problem but its easy and if it works then great if not then its not a big deal to do
__________________
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
specs.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.