Ethernet problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2005, 05:48 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 45
Exclamation Ethernet problem

Recently I had to format my hard drive some things weren't working properly. The problem now is that I can't get my ethernet card to install. The computer runs windows 98 it's a little old but I had the card installed before. I can't remember how I got it to work. I tried to install using the hardware wizard. Then I tried adding it through the netwok. Doing it that way installs all the files from the windows 98 cd. After reboot all of the network disappears even before reboot as soon as it's done adding files from win98 cd I click don't restart then click the network. Everything I put in there gone. I have added client of microsoft and the card. Also added microsoft family logon and the card. I even tried adding microsoft virtual private network and that was the only thing that stuck everything else gone. If anyone knows how to get this working it would be greatly appreciated. Please try to be as specific as possible. I'm not too familiar with networks. Thanx for any help.
__________________

DB_13 is offline  
Old 09-20-2005, 07:30 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

http://www.sofotex.com/AIDA32-download_L9326.html

run this to see what your card is
__________________

derrmc is offline  
Old 09-21-2005, 12:13 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Can you take it out and put it back in? What does device manager show?
__________________
Osiris is offline  
Old 09-21-2005, 12:20 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 45
Default

The device manager shows that it exists but for some reason windows disables it every time I restart the computer. I can enable it but then windows disables again. Tried doin it according to install guide. Tried through network connection. Even tried installing the wrong driver then forcing windows to use the driver I want it to but for some reason that doesn't work. At one time I had it binded together and tcp/ip running it. Then it told me to restart and well the same thing happened. It used to work but I had to format my hard drive and now it don't. Please note that I am running windows98(not second edition). The card is made by belkin model is f5d5000. Thanx.
DB_13 is offline  
Old 09-21-2005, 12:21 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

See if there is an update driver for it.
__________________
Osiris is offline  
Old 09-21-2005, 12:56 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 45
Default

Hey guys thanx for all the help. I got it workin. Apparently due to the version of windows 98 I have being that it's an upgrade. I installed the driver according to windows 95. It wanted to copy the updated files for windows 98 but I wouldn't let it. Restarted and it was working. Man that feels good.
DB_13 is offline  
Old 09-21-2005, 06:31 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Installed the driver from windows 95?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.