ethernet controller problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2004, 02:56 PM   #1 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default ethernet controller problems

This is going to sound real stupid but I can't for the life of me find the ethernet controller driver for my Asus p4s-la mobo. I've tried asus web site and they don't even list my mobo. I have no idea what brand ethernet is implanted on the mobo. I'm using an alternative ethernet pci card but it would be nice to free up that slot. Anyone know where the driver is at? a link would be cool

jaksback is offline  
Old 04-04-2004, 03:57 PM   #2 (permalink)
HONK if you route packets
mikesgroovin's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715

Try searching for just a "P4S". Good thing about Asus is they keep a lot of their mobo drivers consistant between boards. So hopefully you can find another P4S and use one of it's "LAN" drivers


mikesgroovin is offline  
Old 04-04-2004, 10:13 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007

I tried downloading one of the LAN drivers for one of the p4s mobo's and it didn't work. it was for a pci LAN. I have an onboard LAN. Cripes, I should just stick with the ethernet card I have in the PCI slot. But it still bugs the crap out of me that I can't use the onboard ethernet.....and the onboard sound for that matter too! crap crap crap!!! This is so frustrating. I just can't understand why asus doesn't have one of their own motherboards on their web site. GGGRRRRRRR........
jaksback is offline  
Old 04-04-2004, 10:50 PM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007

Ok, here's what else I found out. My p4s-la mobo is supposed to be the same as the p4s333-m mobo. I download the only LAN (pci) driver they had and installed it and (of course) it didn't work. I am up to my darned ears in frustration with this...I guess I should just go with the old cliche that "if it ain't broke, don't fix it" and just stick to the D-Link ethernet card I installed. Phooey!!! So that's exactly what I'm going to do ubless someone else has some other suggestion.

I also downloaded the manual for the p4s333-m and it is close but not the same. again GRRRRRR
jaksback is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.