Endless Reboot (Did a Search!) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-25-2004, 01:53 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 75
Default Endless Reboot (Did a Search!)

Well each search on this topic brought up a different cause and a slight difference. Ok, heres mine:

A program was searching for files and then Explorer crashes, so we restart and then the Windows XP boot screen appears and brings me to the screen of where it has the options such as, "Safe mode, Start Windows Normally", etc etc. But each one, when we try it, it will just do that over and over. Computer is new fyi. So yea, start throwing possible causes at me, could the RAM be dead? I cant understand why that could cause this though.
__________________

digitalninjas is offline  
Old 07-25-2004, 11:44 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 126
Default

are u able to test the ram in a differ comp? i had a problem with reboots alot and it turned out to be the memory slots on my mobo went bad. so i get a new mobo, and i still have the same....i find that since the memory slots went bad that it did sumtin to my ram stick. so i replace the ram and now all is fine
__________________

__________________
System: AMD 64 X2 6000 Dual Core, Asus microATX mobo, 3GB Mushkin PC6200 DDR2, 2x250GB Seagate HDD, Windows Vista Premium
RavishingRocket is offline  
Old 07-25-2004, 02:23 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 204
Default

If the computer is booting to the windows xp screen it might not be a mobo or a ram problem. U might just need to reinstall xp.
__________________
One disk to rule them all,
One disk to bind them,
One disk to hold the files
And in the darkness grind \'em.
maverick_teck is offline  
Old 07-25-2004, 04:16 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 75
Default

Poo, thanks guys.
digitalninjas is offline  
Old 07-25-2004, 10:26 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

go into bios and change the fast boot setting. since its happening in safe mode, I would try reseating the mem and cpu and have a bare minimum start up config (as in, remove the floppy, cdrom, snd card, etc.. just bare minimum)... and try to boot then add them back one at a time and see if you can get into safe mode first. If you can, then try for nomral mode.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.