enabling windows xp firewall - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-04-2005, 05:40 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

Quote:
Originally posted by homerj14
control Panel>windows firewall

u have 1115 posts and you dont know how to enable the firewall?? ...
Perhaps they are new to XP with SP-2? No need for that comment. Number of post does not correspond to what a person knows or does not know.
__________________

tribalsun is offline  
Old 10-04-2005, 06:16 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Are you getting an error message saying Windows Firewall Can not be started? If so, its spyware related. And I have no idea how to enable it back through windows without doing a repair
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 10-05-2005, 01:01 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default

Oh yeah!.. haha my bad your right I shouldnt be talkin smack.. sorry
__________________
My BF2 account Homerj14
Support our troops...
AIM-House300zx
homerj14 is offline  
Old 10-05-2005, 05:15 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

hey i tried start --> control panel but could not find the windows firewall

i tried both the category view and the classic view
no dice

in control panel i see
acceibility options
add hardware
add or remove programs
administrative tools
automatic updates
date and time
display
folder options
fonts
game controllers
internet options
java
keyboard
mail
mouse
network connections
phone and modem options
phone monitor options
power options
printers and faxes
regional and language options
scanners and cameras
scheuled taks
sound effect manager
sounds and audio devices
speech
system
taskbar and start menu
user accounts
viewpoint
rookie1010 is offline  
Old 10-05-2005, 09:13 PM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

well then you are not running SP2. To enable the firewall before SP2, rght click on your network connection, go a few tabs over I think and enable it there.
__________________
Osiris is offline  
Old 10-07-2005, 05:41 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

found the ICF, i am using SP1


where can i find the Internet Connection Firewall security log file
is it pfirewall.log

in services which ones should i checl
FTP server
IMAP3
IMAP4
SMTP
POP3
remote dektop
HTTPS
Telnet Server
HTTP

if i leave all of them unchecked, does that mean my firewall is doing nothing?
rookie1010 is offline  
Old 10-07-2005, 06:34 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default

if u cant get it to work might as well just download 3rd party one
__________________
My BF2 account Homerj14
Support our troops...
AIM-House300zx
homerj14 is offline  
Old 10-07-2005, 06:37 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 191
Send a message via AIM to PhillipBelcher Send a message via Yahoo to PhillipBelcher
Default

what OS(operating System) Are you running on?
PhillipBelcher is offline  
Old 10-07-2005, 07:11 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Ummm....XP
__________________
Osiris is offline  
Old 10-11-2005, 08:46 AM   #20 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

if i leave them unchecked, does the firewall do nothing?
is there any way i can view what the firewall has been upto(its activity) over a period of time?
__________________

rookie1010 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.