Email loading very very slowly - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2007, 10:02 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Email loading very very slowly

It actually boots ok, its just when i try to open any folder, file, email, attachment, etc. it takes almost 3 or more minutes to perform the task. Is there any way i can fix this problem? I had the problem before and after I got rid of Firefox, it worked perfectly for about 2 days, and now its back on its old habit. Even though Im still only using IE. I have Vista Home Premium and Windows Mail. Is there any setting I can change, or any setting I should look at for this to start working again? Or anything else?

Thanks in advance.
__________________

__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Old 08-02-2007, 10:47 PM   #2 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Email loading very very slowly

What anti virus are you using?
__________________

__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 08-02-2007, 10:58 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Re: Email loading very very slowly

haha. about that....





eh.... none at the moment. I had AVG but I thought thats what was messing my email up so i got rid of it. I guess i need to download it again.
__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Old 08-02-2007, 11:00 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Email loading very very slowly

Download Avast.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-02-2007, 11:08 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Re: Email loading very very slowly

I've installed Avast. (Thanks a ton) Ill restart now, then what should I do?
__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Old 08-02-2007, 11:10 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Email loading very very slowly

Do a full system scan. Post a hijackthis log.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-03-2007, 12:04 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Re: Email loading very very slowly

After the virus scan, my email is working fine again. But heres a HiJack This log anyhow, just for any other possible problems. Also, are there any settings I should set on my email for best performance by it?
__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Old 08-03-2007, 12:05 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Re: Email loading very very slowly

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 12:02:48 AM, on 8/3/2007
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.00.1904)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16473)

Running processes:
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe
C:\Program Files\BigFix\bigfix.exe
C:\Windows\zHotkey.exe
C:\Windows\ModPS2Key.exe
C:\Windows\System32\hkcmd.exe
C:\Windows\System32\igfxpers.exe
C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe
C:\Windows\ehome\ehtray.exe
C:\Program Files\AIM\aim.exe
C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
C:\Program Files\Windows Media Player\wmpnscfg.exe
C:\Windows\ehome\ehmsas.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashSimp2.exe
C:\Windows\System32\mobsync.exe
C:\Program Files\Windows Mail\WinMail.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temp orary Internet Files\Content.IE5\M2O9K1YF\hijackthis_sfx[1].exe
C:\Program Files\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = Live Search
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.gateway.com/g/startpage.h...ys=DTP&M=W3615
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = Live Search
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = Live Search
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.gateway.com/g/startpage.h...ys=DTP&M=W3615
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Browser Address Error Redirector - {CA6319C0-31B7-401E-A518-A07C3DB8F777} - c:\google\BAE.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] %ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe -hide
O4 - HKLM\..\Run: [NapsterShell] C:\Program Files\Napster\napster.exe /systray
O4 - HKLM\..\Run: [BigFix] c:\program files\Bigfix\bigfix.exe /atstartup
O4 - HKLM\..\Run: [CHotkey] zHotkey.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ShowWnd] ShowWnd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ModPS2] ModPS2Key.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\Windows\system32\igfxtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\Windows\system32\hkcmd.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\Windows\system32\igfxpers.exe
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Aim6] "C:\Program Files\AIM6\aim6.exe" /d locale=en-US ee://aol/imApp
O4 - HKCU\..\Run: [AIM] C:\Program Files\AIM\aim.exe -cnetwait.odl
O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [WMPNSCFG] C:\Program Files\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe
O4 - Global Startup: BigFix.lnk = C:\Program Files\BigFix\bigfix.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0\bin\npjpi160.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0\bin\npjpi160.dll
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\Program Files\AIM\aim.exe
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nlaapi.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\napinsp.dll
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O13 - Gopher Prefix:
O16 - DPF: {02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B} (QuickTime Object) -
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\Windows\SYSTEM32\igfxdev.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\ehome\ehstart.dll,-101 (ehstart) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: iPod Service - Apple Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: PrismXL - New Boundary Technologies, Inc. - C:\Program Files\Common Files\New Boundary\PrismXL\PRISMXL.SYS
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\qwave.dll,-1 (QWAVE) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\seclogon.dll,-7001 (seclogon) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: Windows Maintenance Monitor (wmoisvc) - Unknown owner - C:\Windows\winrss.exe
O23 - Service: @%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)
O23 - Service: XAudioService - Conexant Systems, Inc. - C:\Windows\system32\DRIVERS\xaudio.exe
__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Old 08-03-2007, 12:07 AM   #9 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Email loading very very slowly

Fix:

O3 - Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - (no file)

O23 - Service: @%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-03-2007, 12:11 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Send a message via AIM to Schmidt1989
Default Re: Email loading very very slowly

Thank you, I've fixed those, any idea on what exactly that will help?

EDIT: I guess I lied, the email is still not working correctly. It did once, but now its off to **** again.
__________________

__________________
Abovetopsecret.com
Schmidt1989 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can i keep aol as my email server? AOneEyedCobra Internet Software and Browsers 3 08-02-2007 04:30 PM
Receiving email on outlook sukhbassi Computer Networking and Internet Hardware 9 04-09-2007 10:49 PM
Yahoo to offer unlimited Email Storage Osiris Microsoft Windows and Software 8 03-29-2007 12:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.