Dumb Windows XP Questions. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-17-2006, 01:12 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 501
Unhappy Dumb Windows XP Questions.

I should know this, but I don't. I'm currently running windows XP Home Edition SP2, it's installed on my WD Protege 80GB HDD. I have 2 HDD's in this computer, and I am wanting to install Windows XP Professional.

Questions : 1. Can I install Windows XP Professional on my WD Caviar SE 80GB HDD, and be able to have a dual boot? (Stupid question.) Reason for me asking is because I'm not sure with the whole "upgrade or clean install" complications.

2. Can I take the Service Pack 2 from my Windows XP Home, and intergrate it into a Windows XP Professional disk?
__________________

__Camouflage__ is offline  
Old 09-17-2006, 07:34 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 30
Default

1. yes you can;you can use also a boot loader software for much flexibility
2. I know that the Service Pack CD is for both version of Windows,not one for Home and one for Professional
__________________

Alexandro is offline  
Old 09-17-2006, 09:38 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default

Hello,

Windows XP will automatically create entries for both operating systems in the boot file, for you to choose which OS to boot into.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 09-17-2006, 06:59 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

why dont you just back up everything onto the other hard drive and put XP Pro on your Primary drive, it would seem simpler to me (but its your computer i guess)
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.