Dual Boot XP + Vista - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2008, 10:44 PM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Yes VMWare is a app that runs within XP.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2008, 10:47 PM   #12 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Ok then. My backup is sure taking its sweet time. :/
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-31-2008, 11:49 AM   #13 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Success!!!

Windows Vista loaded and booted up just fne.
I have a WEI score of 4.3 based on my graphics card.
Haven't tried to boot XP yet.

First Impressions: Fast. Smooth. Easy to work with.
No sound installed. ECS has all other Vista drivers except for sound, but the internet won't fail me.
Took me 1 hour to load Vista (including my first Vista crash during installation)
Overall system font is weird, as in new to me. Aero works nicely without lag.
It is using 577MB of memory which is labeled at 56%. CPU usage idles at 0%.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-31-2008, 05:15 PM   #14 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Yes they use Segoe UI and Calabri for the system fonts now. Much different than the XP fonts.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-31-2008, 05:16 PM   #15 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Dual Boot XP + Vista

This is starting to get annoying. Vista is freezing every once in a while and it becomes unresponsive. It forces me to have to restart. What might be a cause of that?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-31-2008, 05:25 PM   #16 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Bad drivers? Overheating? Clogging of the CPU by trying to do to much?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-31-2008, 05:28 PM   #17 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
Bad drivers? Overheating? Clogging of the CPU by trying to do to much?
Drivers might be the only problem, as the computer is cool and it does it randomly even at idle.

I've only installed the CCC, chipset, sound, and lan drivers.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-31-2008, 05:32 PM   #18 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Could be the video drivers as well. I know that my 8600GT drivers has crashed on me several times already in Vista. ATi drivers are not that much better. So it could be those. Check the Event Viewer.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-01-2008, 11:45 PM   #19 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Well, it was fun while it lasted. I had to delete Vista due to frequent crashes. It was a great couple days and I really enjoyed Vista. Hopefully, they can make it better so that I can run it well in the future.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 04-02-2008, 04:35 AM   #20 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Boot XP + Vista

Peter. IT is as good as it is going to get. Considering it runs on several million PC's. I wouldnt blame the OS.

I told you from teh start that the RAM might hinder you. Plus it looks like you OC. Vista doesnt like OC.

Sorry it didnt work out for you.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BSOD on vista boot ZeroShade Microsoft Windows and Software 12 01-21-2008 04:10 AM
xp and vista dual boot help Ruler Microsoft Windows and Software 1 11-01-2007 03:10 PM
Cant Boot Into Vista Anymore SpikedCola Microsoft Windows and Software 6 05-07-2007 06:47 PM
Dual Boot XP and Vista jasonhtml Microsoft Windows and Software 24 04-05-2007 01:17 AM
Linux vista dual boot mikee Linux and Open Source 12 04-01-2007 08:01 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.