Dual Boot ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2004, 08:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 15
Default Dual Boot ?

How do I place two different operating systems on two DIFFERENT hard drives on same computer??
i.e.: ME on one (C) hard drive and XP PRO on the other hard (D)drive

I have searched online (And need) a step-by-step instructional tutorial for this attempt at having two different operating systems on two separate, or different hard dives on the same computer, but have yet to find one.

Does anyone know "How," or "Where?"

Peepuls is offline  
Old 06-11-2004, 09:19 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 44
Send a message via AIM to Dragan Send a message via Yahoo to Dragan

Well first set each hardrive to master and slave plug out the slave and install me on the master and then plug out master then plug in slave and install xp on slave then plu both of them in then it should work.

Dragan is offline  
Old 06-11-2004, 11:50 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,538

Ya that may work but will need bios change to choose which drive to boot from or it will likely default to the primary master.Linux uses a loader to choose, never heard of a windows version,im sure one may exist,have no clue where.
horndude is offline  
Old 06-13-2004, 03:59 AM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 325

Hmmm, sitting at the boot loader with the choice of XP Pro or ME, can’t you just find something better to do with drive C and eliminate your problem? What does ME do that XP doesn’t, (except crash lots), to want the option for both?

Originally Posted by FreeWill
Aquarius 2.... performs as well as urinating in your heatsink
LV38_Eagle is offline  
Old 06-15-2004, 11:43 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 15
Default Dual Boot ?

If It would recognize my Boston Acoustics speakers, Cannon printer and Mirascan Scanner I would forget about ME altogether, but my XP Pro seems to have other plans. I am alo having problems finding the "Advance options" tab.
Peepuls is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.