drive looks empty - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2008, 12:13 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default drive looks empty

hi
I have 3 identical systems except for the dvd/cd. They each have been running xp pro with no problems.
I thought I would test xp pro 64, it installed ok but when it came to install the chipset drives both the DVD drives could not see the disk. I put a cd in that has my sp2 on and had no probs transferring the pack to the desktop. But back to the chipset and again the drive looks empty.


thank
__________________

__________________
q6600
P5K PREMIUM/WIFI-AP ATX LGA775
PowerColor ATI Radeon HD 3870 XT Extreme
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-6400C4 800MHz Reaper
OCZ StealthXStream 600W PSU
Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler
xp pro 32 & xp pro 64
Netgear DG834N
pspec is offline  
Old 04-05-2008, 12:15 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: drive looks empty

Are you sure the chipset drivers are x64 compatible?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-05-2008, 12:30 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: drive looks empty

Sorry should have also said I used another pc to take drives from cd to usb drive then to pc c drive and have been installing from there. But it does not solve the no cd prob.

Thanks
__________________
q6600
P5K PREMIUM/WIFI-AP ATX LGA775
PowerColor ATI Radeon HD 3870 XT Extreme
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-6400C4 800MHz Reaper
OCZ StealthXStream 600W PSU
Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler
xp pro 32 & xp pro 64
Netgear DG834N
pspec is offline  
Old 04-05-2008, 01:23 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: drive looks empty

Yet this does not answer the question on if the drivers you got are x64 compatible. IT does not matter how you put them on CD. What matters is if they aer compatible. You can use a flash drive to transfer them or redownload them.

To me it jsut seems that the CD ROM drivers were not installed correctly. So are you sure that there are drivers for them with x64? Even jsut generic ones? Have you checked Windows Update?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-05-2008, 03:54 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: drive looks empty

yep the cd drivers. i reinstalled the raid driver and it works

thanks for your help
__________________
q6600
P5K PREMIUM/WIFI-AP ATX LGA775
PowerColor ATI Radeon HD 3870 XT Extreme
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-6400C4 800MHz Reaper
OCZ StealthXStream 600W PSU
Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler
xp pro 32 & xp pro 64
Netgear DG834N
pspec is offline  
Old 04-07-2008, 07:06 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: drive looks empty

Hi
I think I was a bit hasty in saying all was ok. I downloaded the 64bit drives and installed, the problem seems to be with the chipset drive disc which I donít understand. I have 3 identical motherboard and therefore 3 identical driver dvd rom. I have tried all 3 disks and the drive still comes up as empty. I thought I had fix the prob with the driver update as when I put a game dvd rom in it worked. But I needed to go back In to the chipset dvd I found the problem was not fixed as the drive shows as empty.

So the drive shows cds and the game dvd as in drive but all 3 chipset disks as drive empty

Any ideas

Thanks
__________________
q6600
P5K PREMIUM/WIFI-AP ATX LGA775
PowerColor ATI Radeon HD 3870 XT Extreme
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-6400C4 800MHz Reaper
OCZ StealthXStream 600W PSU
Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler
xp pro 32 & xp pro 64
Netgear DG834N
pspec is offline  
Old 04-07-2008, 07:14 AM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: drive looks empty

It sounds as if it just doesnt recognized that CD. Download the drivers from the net. They should be available on the manufacturer website and they should be updated versions as well.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-12-2008, 05:57 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Default Re: drive looks empty

Hi
Thanks for the info I have not had a chance to try it as the hard drive in that unit went bye bye. Itís a new HD and its only had a few days use. First the system would always lock and when you scan a sirtan areas of the drive it would also lock. so I think one of the blocks or sectors had gone.
so I thought I would reformat and start again see if that help. But now the pc will not even see the drive. Have tried it in 2 other units as both master and slave and itís the same there. So I think I will have to send it back so I will try the drivers when I get sorted.

Thanks again
__________________

__________________
q6600
P5K PREMIUM/WIFI-AP ATX LGA775
PowerColor ATI Radeon HD 3870 XT Extreme
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-6400C4 800MHz Reaper
OCZ StealthXStream 600W PSU
Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler
xp pro 32 & xp pro 64
Netgear DG834N
pspec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! My hard drive will not boot! ehc68 Hardware Repairs and Troubleshooting 15 01-29-2009 04:33 PM
Got blue screen of death, went to restart and my hard drive was EMPTY LOL_NESS Monitors, Printers and Peripherals 5 06-23-2007 09:32 AM
Hard drive fails File Structure test tropicalfish Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-15-2007 01:37 PM
Hard Drive Question Parky-RFC Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-28-2007 09:49 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.