Drive Help...with XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2004, 11:42 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 56
Unhappy Drive Help...with XP

Ok.....for about 3 months now I have been running my computer with no CD-rom drives detected.... ok from the start... My computer had the burning program of Record Now...but everytime I tried to load it it would but sit after a couple of lik weeks...i desided to remove it... And thts exactly what I did. I went to add/remove programs and removed it.. Than I wanted to try to put it back in to see if it would work... I reinstalled it...and than on boot up it gave me a blue screen everytime... SO i booted the computer into safe mode and got rid of it... Than I restarted... and everything was back to more... but I had no drives present in my computer... and still today theres nothing... I thas in the hardware manager that there connect...but they have a missing or currpt driver... SO i tried to uninstall than and reinstall the drivers.. Still over and over it will say an error has occured and the device may not work.. and well it doesnt... I haver a cd-rw and a DVD-rw in it...both dont work... Im runiing Windows XP Pro. And really want them to work again... Any help to get them to workk again will be helpful....Thanx!

coolboy696 is offline  
Old 10-29-2004, 12:55 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2004
Posts: 24

OK, let me try to help you:
You may need to install again the motherboard drivers of your PC . See what motherboard you have and then install it. INSTALL ONLY THE DRIVERS RECOMMENDED FOR YOUR MOBO.
You can also check the bios and manually find your CD and DVD rom.
In order to help you post your motherboard name?

Good luck!

Peter McFlight is offline  
Old 10-29-2004, 12:57 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258

several things here. It looks to me like the machine has some issues with the hardware in the system. Start by uninstall the CD/DVD drives and physically disconnect them from the system. Then runinstall the IDE channels that are being used for the CD/DVD drives. then reboot. let the system come up and install what it wants, then shutdown and add the CD/DVD drives back to the system. see if that helps.
If not, i would suggest checking system restore for any restorations point greater then 3 months back. This may pose a problem for you, but aside from that a rebuild might be the only solution left...

good luck
Inaris is offline  
Old 11-01-2004, 11:16 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2004
Posts: 12

If u connect both cdrw & dvdrw in the same ide cable try to disconnect one by one to see whether windows can detect one of them. This may happen if one of the drives chain together may have problem. Good luck.
JASON FUNG is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.