Does software affect 3DMark scores? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2008, 11:05 PM   #1 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Does software affect 3DMark scores?

Quick question, will software affect my 3DMark scores? Just curious as my original scoring was done fresh after a reformat and just wondering if now, a number of month and much installations later will that affect the performance i get with new testing on new hardware?
__________________

jfenwick is offline  
Old 03-11-2008, 11:10 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

Not the software itself. But the applications you have running and the processes you have running will most definitely affect it.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-12-2008, 07:18 PM   #3 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

K, guess i'd better start planning a re-format for my next benchmark.
jfenwick is offline  
Old 03-12-2008, 07:25 PM   #4 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

no, just the stuff you have running. not everything you have installed. Why would you reformat?
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-12-2008, 09:06 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

Yesh. Just go into the Task Manager and shut down all the stuff from there. Dotn format and reinstall. That isnt worth it. Not to get a good 3DMark score. That just isnt worth it.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-13-2008, 04:13 PM   #6 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

lol....little tired...brain no work last night...thanks guys.
jfenwick is offline  
Old 03-13-2008, 04:20 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Does software affect 3DMark scores?

msconfig
disable all in the startup tab
much easier than a reformat.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Giveaway of the day Osiris Microsoft Windows and Software 1 01-17-2008 08:43 PM
Why are we all into that? ninthBit Linux and Open Source 3 10-11-2007 04:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.