display help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-19-2004, 09:38 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 62
Unhappy display help

I have just reinstalled windows 2000 pro. I have installed the latest drivers for my ati radeon video card. set the display settings. Still though the pictures and icons seem distorted the colors are not as grisp , like the picture pixels do not fully come together. I need help did i forget something in my setup.

Thanks

Mike
__________________

grapeape is offline  
Old 06-19-2004, 09:51 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

maybe you should goto ati.com and go through all of the catalyst drivers until you get the one that works right. what are your agp settings? are you even running on agp???
__________________

str8lazy is offline  
Old 06-20-2004, 10:20 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 62
Default did that already

I did that all ready. this happened once before. I can not remember what was done to correct the problem. I have tried the above sugestion. i have the latest driver. Any other suggestions?

Thanks
grapeape is offline  
Old 06-20-2004, 01:27 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

...try to remember a bit harder?...and lay of the booze...........

:-)
roho is offline  
Old 06-20-2004, 02:20 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 62
Default

lol , thanks for the help
grapeape is offline  
Old 06-20-2004, 05:00 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

try the 4in1 VIA chipset drivers or whatever MBD you are using many of the newer boads have newer chipset drivers due to issues with both ATI and NVidia and it updates the miniport AGP.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 06-20-2004, 07:08 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

often the lastest driver isn't what you want, it depends on how your system is set up. Certain drivers might screw with system and make stuff like that happen.
str8lazy is offline  
Old 06-20-2004, 08:21 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

what are the current video settings?
Win2kpatcher is offline  
Old 06-20-2004, 09:03 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 62
Default settings are

1024x768
grapeape is offline  
Old 06-21-2004, 06:30 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

Grapeage, have you tried adjustng your monitor refresh rating? On my 17" CRT monitor, i have it set to 75 MHz.
__________________

Lone Wolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.