Disk for OS are they universal??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2005, 01:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Arrow Disk for OS are they universal???

Hoping you guys could help me out with something, I emailed GATEWAY but they haven't responded, this is what I wrote...

"I need to reinstall the OS on my P.C. but I don't have the disks that came with that particular computer, however, I have another Gateway computer "that I own" that has all of it's disks, both are similar and close in age but have different model #'s. My question is can I use the same disks from Computer B, to reinstall the OS on Computer A???"


I'm thinking I can probably use the OS disk, but the driver’s disk might be a problem maybe??
__________________

pengh is offline  
Old 05-16-2005, 01:39 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 19
Default

If they are like Compaq was many years ago when I dealt with them, they should be able to send you replacements for free. That would be the best bet outside of them giving you the green light to do that or if anybody else on here can say that you can.
__________________

neosnightmare is offline  
Old 05-16-2005, 01:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Yea, I've gotten 2 replacements sets within a matter of 3 years for mine.

-SkyHi
SkyHi is offline  
Old 05-16-2005, 10:00 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Disk for OS are they universal???

Quote:
Originally posted by pengh
Hoping you guys could help me out with something, I emailed GATEWAY but they haven't responded, this is what I wrote...

"I need to reinstall the OS on my P.C. but I don't have the disks that came with that particular computer, however, I have another Gateway computer "that I own" that has all of it's disks, both are similar and close in age but have different model #'s. My question is can I use the same disks from Computer B, to reinstall the OS on Computer A???"


I'm thinking I can probably use the OS disk, but the driver’s disk might be a problem maybe??
Yes. I use to use my gateway XP home cd to reinstall all of my old computers back then. then during activation, I put the regular key to that machine back in. I use the gateway key to make the install go through, because there are 20 different version of XP home and some don't recognize others key. I still have that cd, even though I sold that computer. I don't use anymore because it doesn't have sp1.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-18-2005, 02:45 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 148
Default

I was able to use an HP Win XP Home disc on my computer (an eMachine) and it worked fine, although I had to download some drivers. So manufactures included branded OEM discs with their computers, if this is the case then all you'll need are some drivers.
GrayWolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.