Direct x Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-16-2004, 03:09 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default Direct x Problems

Hey all,

I have just installed Rollercoaster Tycoon . When I ran the game, it came up with a "directX 9 not found" error. I tried to reinstall DX9 off the microsoft web site, it compleated but there was only three steps, Licence agreement, components are ready to be installed and the finaly screen. I remember that There should be a step where it downloads and you finally have to reboot.

I have now rolled back to DX8.1 using DXBuster and tried to install DX9, with the same thing as above but DXDiag says it is version 8.1 still.

I am running Windows XP Pro SP2

Anyone got any ideas?
__________________

fangs2000 is offline  
Old 12-16-2004, 03:16 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Let me get this straight, you can not reinstall DirectX 9?

-Dan The Man
__________________

__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 12-16-2004, 03:20 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default

In a short answer, yes, but the installation "happens".

I am currently download the full DX9 off another site, that might work.

Also, in DXDiag, Under display it says DirectDraw acceleration, Direct 3d acc, and AGP Texture acc are "disabled".

All games worked fine yesterday, although I have not tried any today.

I have tried installing the lastest catalyst drivers (I have a 9800pro).

I have also tried installing in safe mode.

Any help would be appectiated

The download has just finished. I will try that in safe mode and normal, and edit this post with a response.


EDIT: Does the same thing as I described in the first post.
fangs2000 is offline  
Old 12-16-2004, 03:44 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

That is very wierd What I would do is keep using DirectX 8 until you get a game that requires DirectX 9 and when that happens, format your hard drive and start over from scratch.

-Dan The Man
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 12-16-2004, 04:01 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default

I think Roller coaster Tyccon 3 requires DX9, since it comes up with the error " DirectX9 not found", even when I had DX9c installed.
fangs2000 is offline  
Old 12-16-2004, 04:26 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Dx9 should be on the Roller coaster Tyccon 3 cd
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 12-16-2004, 04:51 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try another download location. Make sure to get DX9c
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-16-2004, 05:08 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default

Quote:
I tried to reinstall DX9 off the microsoft web site, it compleated but there was only three steps, Licence agreement, components are ready to be installed and the finaly screen.

I remember that There should be a step where it downloads and you finally have to reboot.

By this I mean that by installing DX9c, It acts like it compleates BUT when I go to DXDIAG, it says it is still 8.1

I cannot successfully install ANY version of DirectX.

Is it possible to "force Install" direct x coping the individual files into the windows directory. I.e. not though a .exe file.
__________________

fangs2000 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.