Desktop Resolution? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2006, 02:01 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to code28
Default Desktop Resolution?

I just purchased a new 19" LCD flat panel monitor and have an ATi Radeon x800 PCI-E graphics card; from what I can tell, my display settings for Windows are maxed out at 1280 x 1024, but my taskbar and icons still look huge to me..

check out this screen: http://img246.imageshack.us/img246/3772/desk1ou7.jpg

Is there any way for me to further shrink my resolution down so I have more screen space, smaller icons, etc?

Thanks in advance.
__________________

__________________

Windows XP Pro (SP2) | Intel P4 3.4GHz | HT | 20" UltraSharp LCD 2007FP
3GB DDR2 (533 MHz) | 256MB ATi Radeon x800 PCI-E | Audigy 2 ZS | Logitech G5
Creative Inspire 5.1 5300 | EluminX S202-12 | Saitek x45 Flight Control System


http://www.userbars.net/userbars/computers/dell.png
code28 is offline  
Old 08-29-2006, 03:50 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 267
Send a message via AIM to Biggie578
Default

Thats the normal size for the taskbar and icons. U can change the spacing of the icons somewhere in the desktop properties. Also, if you use the windows classic theme or whatever, the taskbar will be a little smaller, as it isnt so bubly.

Here is a screenshot of my desktop running win2k, using large desktop icons. Same resolution as you.

__________________

Biggie578 is offline  
Old 08-29-2006, 04:42 AM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

That is the normal size. To have the Startbar Hide right click on it and go to properties. From there Check the box that says Auto Hide the Task Bar. Then you just have to scroll the mouse down to get it to pop back up.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-29-2006, 12:24 PM   #4 (permalink)
Yek
T.F's Resident Cool Guy...
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,613
Send a message via AIM to Yek Send a message via MSN to Yek Send a message via Yahoo to Yek
Default

yh also you can right click on desktop and change various things in that popup menu
Yek is offline  
Old 08-29-2006, 02:32 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

Quote:
Originally posted by Makaveli213
That is the normal size. To have the Startbar Hide right click on it and go to properties. From there Check the box that says Auto Hide the Task Bar. Then you just have to scroll the mouse down to get it to pop back up.
agree
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.