Defrag - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-27-2005, 12:47 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 89
Default

Quote:
Originally posted by TheMajor
I never defrag.
You should try it. The first defrag will probably take a long time but the more you do it the faster it will take to defrag your drive. You will definitely notice a difference in performance.
__________________

1badtech is offline  
Old 04-27-2005, 12:50 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

HELL YEA!!!
__________________

__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-27-2005, 12:52 AM   #13 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Not on my system. I used to defrag on regular basis, but never noticed a big performance difference. I don't game either.

I know it can make a huge difference though.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 04-27-2005, 09:46 AM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

I thought you did, you always talk about using something called O&O, something like that.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-27-2005, 10:28 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
HoLoCroN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305
Default

Defragmenting your drive is helpful especially if you are installing or removing files on a regular basis.

One aspect that people tend to forget is the page file. Windows uses a portion of your hard drive as "ram" this is called the page file. This file gets fragmented as well BUT you cannot defrag it, it shows up as one of the "unmovable" files (marked in RED).

To do this your can use a free third party utility by Winternals. You can download the utility here
HoLoCroN is offline  
Old 04-27-2005, 03:02 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Diskeeer also defrags Paging files.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-27-2005, 04:21 PM   #17 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Same with O&O Defrag.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 04-27-2005, 04:23 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

man major i thought u of all ppl would be saying that u defrag i do bout every other day or so.. im paranoid.. i update and scan my computer every other night or more.. i need a good defrag program but O&O costs so idk yet
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 04-27-2005, 05:43 PM   #19 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I used to defrag. If I would start doing it again, I would use O&O Defrag Professional.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 04-27-2005, 08:45 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 957
Send a message via AIM to M4A1
Default

Once a few weeks or so.
__________________

M4A1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.