cpu at 100% - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-15-2004, 12:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 17
Default cpu at 100%

On my son`s computer the cpu shows running at 100% with no obvious programs running.This has got his computer running like a 486.Could anyone suggest how I would find out what is running and get rid of it, thanks
__________________

randomlight is offline  
Old 09-15-2004, 12:53 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 11
Default

Are you running any anti-virus software? If so- what, and did u upgrade from a previous version?
__________________

Trihimbulus is offline  
Old 09-15-2004, 03:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 17
Default

Ye I have norton firewall and virus protection up to date. thanks
randomlight is offline  
Old 09-15-2004, 06:01 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

what is running like that, is it a process called idle? If so, thats normal and something else is causing the slow computer.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-16-2004, 12:58 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 826
Default

better check for trojan, spyware n virus too.
__________________
http://blog.diyersitzone.net/

AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI K9Neo-F
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
LG 4163B DVDRW
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 09-16-2004, 04:44 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

What you can do is download a program called END IT ALL. Do a google search (enditall). This will kill any unnecessary processes and programs. If it is caused by a memory leak from another program, it will solve your problem (temporarily). Does the computer have onboard video and audio? If yes and you have external audio/video card installed, make sure the onboard are disabled.
If you do locate the program/process causing the lag, you can go in the config system (hit run and type msconfig.exe) select setup and disable the program from loading at startup. If it is an adware, use adaware (google search) from lavasoft and scan your computer to remove it. You can also run spybot search and destroy as these two programs complement one another real nice like.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 09-16-2004, 09:40 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what Operating System are you running?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-16-2004, 11:39 AM   #8 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

Post a HiJack This log up and we can take a look. Do a search on this site for Hijack this.
__________________

ADZ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.