Corrupted files on other harddrive after reformat - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2006, 01:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 29
Default Corrupted files on other harddrive after reformat

I had to reformat my computer a number of times when I toyed around with trying having a Dual OS with Ubuntu linux. Anyways after reformating 3-4 times I decided to just go windows. When I reinstalled windows however some of the files on my second harddrive that did not get reformatted or anything had some errors in it: Mp3s that wouldn't play, .iso files that wouldn't work, etc. Can anyone give me some incite as to what might have happened and also how to fix it possibly. Thanks.
__________________

Eg37se is offline  
Old 08-14-2006, 01:53 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

do you want to recover those files or just format the drive like you wanted to do in the first place?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 08-14-2006, 02:39 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 29
Default

Well I'd like to recover them and figure out what happened. Like this happened on my second harddrive that I store all my music/files on. It wasn't the one I put windows on or reformated so I was surpised to find out that some of the files owuld be corrupted.
Eg37se is offline  
Old 08-14-2006, 02:45 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

its always a good idea to unplug any other hard drives when formatting but its a little late for that since the files are corrupt i dont think you can recover them however if you had deleted them that would be another story.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-14-2006, 05:52 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

erd commander 2005. I just recovered a bunch of files last night
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-14-2006, 11:33 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 29
Default

how'd you do it?
Eg37se is offline  
Old 08-14-2006, 11:52 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

you boot from the cd and select the recover files option. it show me a bunch of useless temp files when it was done, but when I went back to the original corrupted delete folder, all of the files were there.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-15-2006, 12:03 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 29
Default

so you boot from the windows xp cd. when i do that it just goes into dos.
Eg37se is offline  
Old 08-15-2006, 12:07 AM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

erd commander 2005
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-15-2006, 01:11 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 29
Default

Is it possible that the reason things are screwing up is because the new SP1 and 2 are not installed. I know windows didn't support harddrives over liek 80 gb until you isntalled those. While it reads the disk as a 190 gb hdrive is it possible that the reaosn some of the files aren't working properly is because my current windows is not supporting an hdrive that big?
__________________

Eg37se is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.