controlling win2k with RD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-15-2005, 08:36 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default controlling win2k with RD

Hey, i have a windows XP laptop upstairs, a windows 2003 server and a windows 2000 server in my basement, I installed the Remote desktop app from my xp pro cd on the 2000 machine, can take control of the 2k3 machine fine but how...without adding much more software take control of a 2000 box using the windows remote desktop connection?

thanks
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 10-15-2005, 08:06 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

bump
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 10-15-2005, 09:54 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.microsoft.com/windowsxp/d...dclientdl.mspx
__________________
Osiris is offline  
Old 10-15-2005, 09:58 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: controlling win2k with RD

Quote:
Originally posted by IBMan
Hey, i have a windows XP laptop upstairs, a windows 2003 server and a windows 2000 server in my basement, I installed the Remote desktop app from my xp pro cd on the 2000 machine, can take control of the 2k3 machine fine but how...without adding much more software take control of a 2000 box using the windows remote desktop connection?

thanks
how did you copy the remote desktop app from the cd? I want to put it on my 1 home machine so I can access it from my main computer.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-15-2005, 10:05 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Get it from system32 folder

mstsc.exe

%SystemRoot%\system32\mstsc.exe
__________________
Osiris is offline  
Old 10-15-2005, 10:19 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
Get it from system32 folder

mstsc.exe

%SystemRoot%\system32\mstsc.exe
how do I do that? I tried install remote desktop from the perform additional tasks. it didn't work. it said that I already had it. but I want the pro verson to so I can take over the home computer.

I seen the mstsc.ex in the I386 folder but clicking on it does nothing.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-15-2005, 10:21 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

You doing this on 2000 or XP?
__________________
Osiris is offline  
Old 10-15-2005, 10:29 PM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
You doing this on 2000 or XP?
I doing it on xp home. I want to take over my kid's computer and give them limited account without physically going to their computer to install programs, but they have XP home. my other computer are 2 MCE (xp pro) and 1 xp pro.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-15-2005, 10:36 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Im not sure if home has it or not. Bu you go to accessories, communications, remote desktop
__________________
Osiris is offline  
Old 10-15-2005, 11:13 PM   #10 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
Im not sure if home has it or not. Bu you go to accessories, communications, remote desktop
I can take over the pro computers with the home one, but you don't have the option to do it in the opposite manner in home. home doesn't have a option to let other connect remotely to this computer. home does an accept invitations to this computer though

the bottom part is missing on home

__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.