Control Panel, rundll32.exe error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-06-2005, 08:08 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
Default Control Panel, rundll32.exe error

G'day all.
I need help with an error that I get. When I turn on the computer, go into Control Panel and open Add or Remove Programs for the first time, I get this error. Look at the attatchment or if you can't for some reason, it says this:

"rundll32.exe - Application Error"
"The application failed to initialize properly (0xc000142). Click on OK to terminate the application."

After I click OK, the box closes and I can then open Add or Remove Programs normally. I don't know what it is but can someone help me get rid of it.
Attached Images
File Type: jpg app error.jpg (23.5 KB, 61 views)
__________________

spiro is offline  
Old 06-06-2005, 08:39 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 158
Default

What OS are you running? XP I take it? sp2? Have you tried a System file check?
start -> cmd. type 'sfc /scannow', just out of interest have you tried different RAM?
__________________

__________________
I\'m not your Google Butler!
dexta182 is offline  
Old 06-06-2005, 01:05 PM   #3 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I think you got a virus, or some other type of malware. I'm going to assume as well that you have XP. Run a system repair. Boot from the Windows CD, the rest is self explanatory.
Him is offline  
Old 06-06-2005, 01:27 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 584
Send a message via ICQ to daappleby
Default

Could be a program was removed and took a dll with it that was needed.
__________________

Help us Help you:

1) <b>RTFM</b>
2) Search TF using <b>more than one</b> keyword or combination of words
3) Post specific details. We need your computer specs, your OS, and any details from the error messages you get.
daappleby is offline  
Old 06-06-2005, 10:21 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Thats possible. When ever you remove a program and if it asks you if you want to delete all files and folders, etc etc, always say no, because they might take some system files with them, as with this case, if thats what you did.
__________________
Osiris is offline  
Old 06-07-2005, 09:07 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
Default

can i download the file from somewhere? is it that important because the computer still works fine after it goes away.

i'm running XP service pack 2 and avg says: no virus.
__________________

spiro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.