Computer won't boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-09-2006, 02:13 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default Computer won't boot

Computer won't boot

Have a friend's e-machine T2042 running Win Xp.

The machine won't boot.

I tested (power tester) the PS and it seems ok.

When the power cord is plugged in the HD light on the front flashes and the floppy
drive makes a click at the same pace as the light. I unplugged the floppy and nothing
changs except the floppy drive click is gone.

The HD doesn't start and the chip fan runs.

The power button on the front does not do anything.

They said they were getting beeps but I'm getting none now.

What next?
__________________

thewolfe is offline  
Old 12-09-2006, 05:50 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 501
Default

Could be the motherboard?
__________________

__Camouflage__ is offline  
Old 12-09-2006, 06:17 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default

I hooked everything back up and plugged in the AC cord and it started. So I shut
down, brought it over where I could hook up a monitor and keyboard. Plugged it in
and got the old results.

Tried about 7 more times and got it running.

I'm backing up their data and downloaded AVG and running it now. I found 36 viruses
so far but they're all associated with "doc" files so I don't think they're the problem.

Still sound like the PS?
thewolfe is offline  
Old 12-14-2006, 05:26 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default

Found the fan on the PS wasn't working. Bought a new PS.

Know it's shutting down in about 15 seconds. Seems like thing are deteriorating in the last to days.
thewolfe is offline  
Old 12-14-2006, 06:16 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

how many bleeps were you getting? and my guess's would be

power supply
fan and/or CPU problem
motherboard

but give more detail can u turn the machine on at all but not boot windows or does the machine just not turn on full stop?
also, if the problem was youre power supply fan and the PS has blown it may well have damage other parts such as motherboard and if your GFX card has a direct power supply cable that too.

if the pc is tempramental and sometimes boots and you say youve found ltos of viruses try backing up all there data then formating the HDD and reinstalling windows
__________________
snypercore is offline  
Old 12-14-2006, 07:17 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default

No beeps.

W/ old supply it was starting up all the way for about 4 min.

Then not as long. Now it starts to bootup but never gets to a screen, then shuts down.

I have to pull the plug and then plug it back in before it will start to boot.
thewolfe is offline  
Old 12-14-2006, 08:40 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

has thsi machine had any hardware added to it? im still thinkin it could be software related (virus or something) that or lack of power
__________________
snypercore is offline  
Old 12-14-2006, 09:06 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default

No new hardware and the machine was pretty clean after I got it to boot and stay on for a while.

I used AVG Ad-aware and the onlu viruses were Melissa (sp?) in Word docs.

New PS didn't help at all.
thewolfe is offline  
Old 12-14-2006, 09:14 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

i take it this machine is a prebuilt one, didi it come with recovery disks and that ****ty partition on the harddrive so you can reinstlal windows or did it come with an actaul windows disk? if you got recovery disks whack em in if u have an XP disk reinstall it....
jsut had a thought does anyone know if this could be a boot virus? could you give the full name of the virus found plz
__________________
snypercore is offline  
Old 12-14-2006, 11:06 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 60
Default

I can try the CD recovery disk or what ever it came with but I don't think it will work because I can't keep the computer on for mor than a few seconds.

It was the Melissa Word macro virus that used the contact list. Can't rremember the name but the viruses were on the computer for some time before the computer started to act up.
__________________

thewolfe is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.