Computer+Webcam=BSoD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2005, 01:49 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 575
Send a message via ICQ to Cunjo Send a message via Yahoo to Cunjo
Default Computer+Webcam=BSoD

I'm having difficulty with my FuljiFilm Finepix 2650. When plugging it into the USB port in webcam mode, I get a blue screen saying that there was some kind of device failure, and the system dies. I can't start it again successfully after that, unless I run Roxio Goback to restore the system config (not sure why, but it gets part or even most of the way through the startup processes, and then just stops and becomes unresponsive)

It's a gateway 400VTX lappy with 2.20GHz ACPI P-4M CPU, 512MB of DDR DRAM and Windows XP Home (SP1)

any help would be nice... I don't like BSoDs, and I don't like being prevented from plugging in my hardware either.
__________________

__________________
\"I\'ll do it cheap, I\'ll do it fast, or I\'ll do it well. You can only choose two.\"
Cunjo is offline  
Old 04-08-2005, 06:19 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default Webcam

Windows xp & and fuji sometimes .......well i repeat sometimes don't work well ......but that is just by experience so ..nothing as technical...


just check the USB ports ur having is it 2.0 version or 1.0

and see the web cam is compatible with that

now u see that everythhing is compatible ...just boot the system in safe mode and go to device manager there would be USB root hubs just remove all of them

make sure before u do this all the USB devices and internet is unplugged physically

after that restart and then connect the devices ...


also if u have installed the software for the same uninstall before doing all the steps above

after restarting install the software and connect again ...

otherwise check with USB ports with gateway


tell me the result of this and i will tell u what to do further
__________________

aquascor is offline  
Old 04-11-2005, 10:38 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 575
Send a message via ICQ to Cunjo Send a message via Yahoo to Cunjo
Default

I have USB 2.0... when checking fuji's site for drivers, they tell me I need "USB 4.0" drivers for the webcam, which makes no sense...

Wouldn't doing that require that I uninstall and reinstall ALL of my USB devices? (scanner, mouse, disks, PDA, etc...) I'm not sure how this is a satisfactory solution...
__________________
\"I\'ll do it cheap, I\'ll do it fast, or I\'ll do it well. You can only choose two.\"
Cunjo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.