Computer rebooting after registry change! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-30-2005, 08:01 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Unhappy Computer rebooting after registry change!

Hello,

I have a problem with my system, my computer is rebooting by itself when I install something new, and when it reboots and I try to run the software I installed it reboots again, it happened with winamp and with a sony software for my CD player...

I do not know what could've caused this, but when I install it usually gets to the end of the installation, and then my spybot SD resident asks me if I want to allow the registry change, and when that finishes my computer reboots...I tried allowing the registry change and I also tried disallowing it, I don't know if it has something to do with the registry or not, but the problem is still there...

I ran my Norton antivirus 2005 and it didn't detect any virus...

Can anyone help me please?

Thank you
__________________

Nausicaa is offline  
Old 10-30-2005, 08:12 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

restore your registry backup if you have one.
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-30-2005, 09:08 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Run system restore or a repair
__________________
Osiris is offline  
Old 10-31-2005, 01:05 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Default Still not working...

Hello,

I do not have a registry back-up...

And I tried the system restore to a date when there was no problem and the problem is persisting...

How can I do a repair plz...

And do you have any other ideas on how to fix this, because it is extremely annoying

Thank you
Nausicaa is offline  
Old 10-31-2005, 01:19 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Default New problems!

Hello,

I don't know if these new problems are related to the rebooting, but I've been having new problems that I started noticing yesterday...

I was reading my email messages on Microsoft outlook, and one of the messages, that came from a secure source, started opening by itself and verytime I closed it, it opened again...Then I went to my mozilla firefox to do some research, and my window started minimizing by itself...

I think my computer is haunted lol
Nausicaa is offline  
Old 11-11-2005, 01:04 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Default Computer still rebooting

Hello, my computer is still having problems, here is a relist of my problems...

It started around 2 weeks ago, every time I install a new software, when the installation finishes the computer reboots by itself, and when I try to start the software I installed, the software doesn't start but the computer reboots. Other problems have occured also, sometimes my internet minimizes by itself, and when I try to shut off my computer, I go on the start menu and go on turn off computer, then explorer makes an error and restarts explorer, this happens only the first time, the second time I go on turn off computer, then it turns off normally. I tried system restore to many dates where these problems weren't occuring and it didn't help, I don't want to format because I have A LOT of programs on my C drive...

So can anyone plz help me?

Thank you
Nausicaa is offline  
Old 11-11-2005, 08:59 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
__________________
Osiris is offline  
Old 11-12-2005, 12:34 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Default I want to repair!

Hello,

Thank you for the last post about how to repair windows XP, I have one problem that I don't know how to fix, maybe u do

When I go and try to repair it, my windows HD doesn't appear in there, I have 2 HD on my computer, one is a RAID 160GB HD, the other is a 40GB HD. My RAID HD is partitioned into 2 partitions, one is 30GB which has the windows XP install, and the other is 130GB and is used for storing...When I go into windows install, it only detects my normal 40GB HD, doesn't recognize my RAID HD....Can you tell me how I can make it recognizable plz?

Thank you
Nausicaa is offline  
Old 11-12-2005, 02:50 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Are you running the windows disk in windows, or are you booting from it?
dnoch is offline  
Old 11-12-2005, 12:09 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 26
Default Booting from it!

Hello,

I am booting with the disc and not running with it through windows...

But I figured it out yesterday, I had to install the RAID drivers again, because it didn't recognize the RAID HD without the drivers...I already installed them when I installed my HD, but they weren't there anymore,...dno't know why...

Anyways, I made the repairs, and it didn't fix the reboot when I instal problem...So I probably have a virus or something like that...I think the best way to get rid of it is to format, but with the number of programs I have on my computers, it will take days to reinstall...

Thank you
__________________

Nausicaa is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.