Computer freezes and black outs due to certain programs and 'drag and drop' - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-18-2005, 11:22 PM   #31 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Well first you need to download Nlite here:

http://www.nliteos.com/download.html

after you download that, go to the c drive and make a new folder called XP

Take your XP cd, and copy all of the files to the new folder called XP

Have your drivers for the raid next to the XP folder in a separate folders called Raid or whatever

tell me when you get this far.

Also, does your XP cd already have SP2 installed or did you dowload it manually or thru windows updates?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 12-18-2005, 11:41 PM   #32 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

Ok, i have nlite downloaded and the files copied into folders. I have SP2 on the Xp cd.

Quick question before we continue, I have the folders 'XP' and 'RAID' on my desktop. For example, you click on the folder and there you will find a single folder going from "XP" on my desktop to another single folder labeled 'XP'.... will it matter that it is a folder in a folder?

Not sure that matters at all but I wanted to make sure that you are aware of it before we continue.
__________________

spectemuragenda is offline  
Old 12-18-2005, 11:51 PM   #33 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

thatll be fine.


Open Nlite up
Make sure its on English
Click Next
Click on browse and point it to the XP folder you created
click Next
click Next
click on Integrate Drivers
click Create a Bootable ISO
click Next
here is where you insert your drivers for raid
click Insert and browse to the drivers
Now, there might be a bunch of .inf files and if this is true, you might have to go thru and make a few cd unless you get lucky and pick the correct drivers for your raid card.
click next
click yes
this process will take a few minutes
when finished click next
click next and this will make you the bootable iso
and then use nero or whatever you have to burn it to a cd and we can start from there
__________________
Osiris is offline  
Old 12-18-2005, 11:58 PM   #34 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

When I try to enter the path of the "XP" folder it says this, Make sure that selected folder or drive contains \i386 or 'amd64' directory and proper windows installation files. But I don't see those in the folder.
spectemuragenda is offline  
Old 12-19-2005, 12:01 AM   #35 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

select the folder inside the folder
__________________
Osiris is offline  
Old 12-19-2005, 12:02 AM   #36 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

I tried that also
spectemuragenda is offline  
Old 12-19-2005, 12:03 AM   #37 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

i searched all of the folders, i'm rechecking now though.... There is an amdcpu file, but no AMD64
spectemuragenda is offline  
Old 12-19-2005, 12:05 AM   #38 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

take the folder that is inside the folder and move it to your desktop so that there is no folder inside a folder. Also, make sure all of those files transfered over to the new folder you made
__________________
Osiris is offline  
Old 12-19-2005, 12:09 AM   #39 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

I can't drop and drag w/o windows freezing....
spectemuragenda is offline  
Old 12-19-2005, 12:12 AM   #40 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Jose, Cali
Posts: 38
Default

OOps, copied the wrong cd, recopying.... I feel like such a newbie
__________________

spectemuragenda is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.