Computer freezes - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-24-2006, 02:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default Computer freezes

Hello everyone!

I am running windows 98se.

When im on my computer, surfing the web, etc, my computer all the suddenly freezes! I cant move the mouse or anything. I have to reset the computer manually. I did scandisk , scanreg /fix defragged and diskclean up and im out of opitions!


Please help a idiot out!

Thank you.

-dunkindounughts.
__________________

__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 09-24-2006, 02:31 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 501
Default

What are the specs of your computer? Check for spyware and viruses, Follow these steps. http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=119852
__________________

__Camouflage__ is offline  
Old 09-24-2006, 03:23 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

Here are the specs

192 MB RAM
AMD Athlon Processor 700mhz
14 gb HD
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 09-24-2006, 03:27 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

My computer is not infected with spyware or viruses. I looked through HJT and found nothing unusual. I ran my antivirus and Adaware and Spybot with nothing.
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 09-24-2006, 03:32 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 438
Default

not to be rude but the only thing i have to say is UPGRADE the simplest thing u could do is get more ram but depending on your price range i would say a whole new comp cause it seems like ur computer just cant handle todays resource intensive applications . i dont know for sure but it may just be on the outs
__________________
Q6600@ 3.0ghz
eVGA 680i A1
4x1gb Mushkin DDR2 800
2x8800gt xFx
Coolermaster Stacker 830
an51r is offline  
Old 09-24-2006, 04:22 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

hmm , maybe more RAM will be good.

all im running is

AIM
Opera
windows media player 6.4
frostwire

i have like 80% resources left using these programs.
__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Old 09-24-2006, 06:30 PM   #7 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

The best advice and I think many would agree, is to upgrade to Windows 2000 Professional. Win2000 will run perfectly on that low-end machine and I recommend it, compare to Windows 98 which is a crap version of Windows next to ME.

*EDIT*

Take note of the device manager and the device listed there, it'll be good help when you need certain drivers.
Law is offline  
Old 09-24-2006, 07:31 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Default

Hello again.

Could I just use a upgrade cd or would i haft to wipe it and start over because this is a gateway and it only came with restore disks and stuff.

I most likely could get a 2000 pro upgrade cd.
__________________

__________________
Thanks for all the help.
dunkindonughts1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.