Comp keeps restarting on idle - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2005, 12:12 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 265
Default Comp keeps restarting on idle

Hi...

Recently, my computer has started restarting all by itself when left on idleing. It never restarts when i am using it, but will restart when i leave it on, and i go and do something else...

I recently installed Windows blinds, Object Desktop, and IconPackager. I have since unistalled Object Desktop and Iconpackager, and this is when the problem started... (when they were uninstalled)

Now everytime i log on i get an error message that winlogon.exe has crashed and i send an error report.

Can anybody help?

Thanks!
__________________

__________________
AMD Athlon64 3200+
160GB WD HDD
1GB Corsair 400Mhz DDR RAM
Leadtek 6600GT @ 575/1103
Lite-On DVD/RW
480 Watt Antec NeoPower
17\" LG TFT
haGGard is offline  
Old 09-07-2005, 12:16 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

can you give the exact error message
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 09-07-2005, 12:39 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Winlgon is for the logon studio application from wincustomize. Plus it is the logon for windows (duh on my part) but i know that logon studio affects this. Have you tried a registry cleaner? CCleaner or Registry Repair. This might help but the exact error message will help.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-07-2005, 12:50 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

When did this start happening ?

1. Any new Apps ?
2. Any new hardware ?
3. Any new spyware/adware detected ?

Have you scanned your machine recently ?
zetob restarts machines !
__________________
brady is offline  
Old 09-07-2005, 01:04 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 265
Default

It started happening after i uninstalled IconPackager, i then uninstalled ObjectDesktop as well and it continues to restart...

No new hardware...no spyware...

How do i perform a 'registry cleaner'?

Would a system restore help fix the problem?
__________________
AMD Athlon64 3200+
160GB WD HDD
1GB Corsair 400Mhz DDR RAM
Leadtek 6600GT @ 575/1103
Lite-On DVD/RW
480 Watt Antec NeoPower
17\" LG TFT
haGGard is offline  
Old 09-07-2005, 01:07 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 159
Default

There is a program call System mechanic that works real well. It can does alot of thien such as registry clean up and remove unused registry items safely. Search it up on google check it out.
v930 is offline  
Old 09-07-2005, 01:13 PM   #7 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Well, If you do a system restore you can lose new data.
If you want a reg cleaner, I have seen some reg cleaners advertised by some of the users on this forum.
One i have seen is called Ccleaner.

Kinda sounds like one of those apps might have been sharing files/dll's with the system. If the uninstaller deleted those files, you could be seeing the affect of this.

A good rule of thumb, is to cronologically backout of issues.
ex: whatever you uninstalled last, install it again. And so forth.

See exactly what app may have been causing this issue.
__________________
brady is offline  
Old 09-07-2005, 02:42 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 265
Default

I just tried reinstalling them and uninstalling them... Object dock uninstalled fine, but icon packager "encountered a problem" when i hit the uninstall button, yet it still let me uninstall them...

The first time i uninstalled the programs, it said that " some files are no longer in use, but might be shared with other apps. Do you want to remove these files?" I clicked yes. Could this have been the problem?

Though it did not ask me this question just now when i came to uninstalling them...
__________________
AMD Athlon64 3200+
160GB WD HDD
1GB Corsair 400Mhz DDR RAM
Leadtek 6600GT @ 575/1103
Lite-On DVD/RW
480 Watt Antec NeoPower
17\" LG TFT
haGGard is offline  
Old 09-07-2005, 02:47 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

That makes sense... The issue is coming from the uninstallation of these shared files... The bad thing is that the "Installation" of these apps won't re-create or re-install these sys files. The reason that it didn't ask you to delete these same shared files this time, is b/c they have already been deleted.

Solution: although tedious, If you have an OS disk you can select "repair" on the installation and that "MIGHT" take care of this issue.

Make sure you uninstall this problematic app prior to the repair.

* thats what i would try first *
__________________
brady is offline  
Old 09-07-2005, 04:37 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 265
Default

So sys restore would not work

I have a windows XP CD installation disk that i 'aquired'. Would that work?
__________________

__________________
AMD Athlon64 3200+
160GB WD HDD
1GB Corsair 400Mhz DDR RAM
Leadtek 6600GT @ 575/1103
Lite-On DVD/RW
480 Watt Antec NeoPower
17\" LG TFT
haGGard is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.