Codec prob. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2007, 10:35 AM   #1 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Codec prob.

I thought I should post it here, as it is probably a codec problem. I finished a download of a second HD movie (300 btw) and it plays spectacularly, however, sound ain't play at all, unlike the other HD movie. I figured out that the Audio was DDplus5.1 (EN) and searched about in Google and found others expieriencing the same problem too but no solution. Vista Ultimate 32bit 3,06GhZ (Pentium IV) 1Gigabyte DDR 512mbyte Graphics card and Realtek AC'97 (If this help), if there is a type of codec please notify me I would appreciate it.

P.S. The video file format is mkv (Matroska) using VLC and SMPlayer.
__________________

__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Old 08-21-2007, 12:13 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Codec prob.

Here is a idea. Buy it. Dont pirate it.

Have you tried the Vista codec pack, CCCP, KLite codec pack, AC3 Filter yet? Among all of those you should be able to get sound.

Also check out this topic at Beta-Place. wetlegs6 describes how you can convert it for yourself.

Mux'ing MKV to AVI - Beta-Place
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-21-2007, 01:03 PM   #3 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: Codec prob.

I've got all those codecs, and found out that dolby digital won't release that codec for a while, thnks anyway. I don't have an HD dvd or blue ray player and I'm not going to buy one till one of them dominates.
__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Old 08-21-2007, 10:13 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Codec prob.

try matroska pack
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-22-2007, 06:33 AM   #5 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: Codec prob.

If I hadn't already matroska pack already I wouldn't be even able to watch the movie, as I said I have another mkv HD movie which plays perfectly. DDplus needs a specific codec which is currently unavailable for pcs.
__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Old 08-22-2007, 10:34 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Codec prob.

Quote:
Originally Posted by mssssee2 View Post
If I hadn't already matroska pack already I wouldn't be even able to watch the movie, as I said I have another mkv HD movie which plays perfectly. DDplus needs a specific codec which is currently unavailable for pcs.
yes you could as the k-lite pack can play them. I think you just answer your own question
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-22-2007, 02:41 PM   #7 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: Codec prob.

I reinstalled all my codecs

Codecs installed :

Divx
Xvid
K-lite codec pack
matroska pack
AC3 filter (or something)

I also downloaded a mkv to avi converter and the file that played before still had sound while the other didn't, I've also found that also others have the same problem.
__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Old 08-24-2007, 03:18 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: Codec prob.

there is your problem u are mixing up all the codecs, for example you dont need XviD and DivX installing Xvid will play DivX files.

I have the Lion king which also has 5.1DDPlus audio, just uninstall all those codecs and use

1.CCCP, it has built in FFDShow,AC3,and MKV splitter

2.download Matroska splitter, ac3 filter and/or core avc and you are se, i'd suggest CCCP if your comp can handle it
TheEnd187 is offline  
Old 08-24-2007, 03:26 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Silverlord's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Re: Codec prob.

Yes using one or more codecs does stop your program from running properly try uninstalling them all and using the one, also make sure your logging in as admin
__________________
Have I been helpful? Consider giving me a Kudos

Silverlord is offline  
Old 08-25-2007, 06:15 AM   #10 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: Codec prob.

UAC is disabled anyway, i did that and unfortenately no result, thanks for your help btw i appreciate it.
__________________

__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mouse prob. while gameing pshootr Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-18-2007 01:12 PM
help with newly finished build... (DVD codec?) therascalking New Systems | Building and Buying 10 07-12-2007 12:31 AM
what the best codec pack prelude beast Computer Audio and Multimedia 3 06-25-2007 12:13 AM
Help, TFT/Graphics prob honest_geezer Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-11-2007 11:14 AM
minor prob w/ TF R1C0CH3T Forum Admin, Announcements & Feedback 4 04-04-2007 03:21 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.