chkdsk problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2006, 11:53 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 128
Send a message via ICQ to WHWebSolutions Send a message via AIM to WHWebSolutions Send a message via Yahoo to WHWebSolutions
Default chkdsk problem

Hello all I have a problem. I am trying to run defrag on windows xp pro. Well when I do it tells me that chkdsk /f has been seculed to run. Well I reboot and nothing happens, just a normal windows boot. And this keep s happening. Can someone tell me how to make the computer not think it has a chkdsk schuled.

Thank you,
William
__________________

__________________
William Harding
William Harding Web Solutions
whwebsolutions@aol.com
Visit my site for web hosting and design <a href=\"http://www.web-solutions.co.nr\">http://www.web-solutions.co.nr </a></td>
WHWebSolutions is offline  
Old 10-12-2006, 12:00 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

try running checkdisk from windows, unless you cant get in?
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-12-2006, 12:05 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 128
Send a message via ICQ to WHWebSolutions Send a message via AIM to WHWebSolutions Send a message via Yahoo to WHWebSolutions
Default

I can test it but it cant fix it (NTFS thing). But I already did that and still nothing happened and I still cant do a DEFRAG.
__________________
William Harding
William Harding Web Solutions
whwebsolutions@aol.com
Visit my site for web hosting and design <a href=\"http://www.web-solutions.co.nr\">http://www.web-solutions.co.nr </a></td>
WHWebSolutions is offline  
Old 10-12-2006, 12:10 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

so you can get into windows? check the event viewer for any errors:

start>run and type eventvwr

check applications and system
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-12-2006, 01:13 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 128
Send a message via ICQ to WHWebSolutions Send a message via AIM to WHWebSolutions Send a message via Yahoo to WHWebSolutions
Default

What am i supposed to be looking for?
__________________
William Harding
William Harding Web Solutions
whwebsolutions@aol.com
Visit my site for web hosting and design <a href=\"http://www.web-solutions.co.nr\">http://www.web-solutions.co.nr </a></td>
WHWebSolutions is offline  
Old 10-12-2006, 02:27 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

in eventviewer? any errors at all double click them look for things that could be hardware, NTFS errors in it could indicate a hard drive failing.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-14-2006, 05:33 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 128
Send a message via ICQ to WHWebSolutions Send a message via AIM to WHWebSolutions Send a message via Yahoo to WHWebSolutions
Default

No nothing there. Is there just a way to tell Windows not to do a CHKDSK or something? Is there something I have to deleate or edit to have this happen? If so please tell me.

William
__________________
William Harding
William Harding Web Solutions
whwebsolutions@aol.com
Visit my site for web hosting and design <a href=\"http://www.web-solutions.co.nr\">http://www.web-solutions.co.nr </a></td>
WHWebSolutions is offline  
Old 10-14-2006, 06:11 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

after you have run chkdsk /r from CMD check the registry to make sure this entry is there:

Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Se ssion Manager

Value: BootExecute

Data(Multiple Unicode strings):
autocheck autochk /r \??\C: autocheck autochk *


are you running any antivirus or security software that could be restricting access to the registry?
__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 10-14-2006, 06:57 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 128
Send a message via ICQ to WHWebSolutions Send a message via AIM to WHWebSolutions Send a message via Yahoo to WHWebSolutions
Default

Its ok everybody I got it to work. It was Bitdefender that was blocking it from running. I just went into Microsfts Support site and read there newsgroups. I just had to make it start in safemode by defult and it did it so everything works just fine now. Thanx for all your help people.

William
__________________

__________________
William Harding
William Harding Web Solutions
whwebsolutions@aol.com
Visit my site for web hosting and design <a href=\"http://www.web-solutions.co.nr\">http://www.web-solutions.co.nr </a></td>
WHWebSolutions is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.