change computer name - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2004, 12:37 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 37
Default change computer name

dear all,
having problem to change computer name. cannot rename the full computer name through right click properties.
thanks
__________________

navin is offline  
Old 08-10-2004, 01:19 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Could you please be more specific?
Do you get an error?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-10-2004, 08:33 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 64
Default

Navin,

Go to Control Panel (Classic View)/System
Go to 'Computer Name' tab
Click the 'Change' button.

Type the new Computer Name in the Computer Name field
Click OK

And you're done!


(If you're on a Domain, this could pose a problem, as unless you already have a COmputer Account with the new name on the server, changing the Computer Name will remove you from the Domain. Not sure, but it may not even be possible to change your Computer Name while logged into a Domain.)
diggerB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.