Cd rom not playing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-19-2004, 03:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default Cd rom not playing

Hello everyone I am very new to the forum.I am glad I found it and hopefully I can get some help on this problem
I have an NEC laptop versa 4080.I have been haveing problems with the cd rom not playing audio cd's. It detects the cd but I have no audio.The cd player is A toshiba.Everything else works ok.If I need to download from the cd to the computer it works just fine just no audio.Everyhting seems to be in place.Checked the cd audio level on the controll panel and its in the middle.Speakers are working on the laptop.I get sound from other functions the laptop has but no audio from the cd.
Any info would be appreciated..
Thank you Niobe
__________________

Niobe1 is offline  
Old 09-19-2004, 05:34 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default Re: Cd rom not playing

Quote:
Originally posted by Niobe1
Hello everyone I am very new to the forum.I am glad I found it and hopefully I can get some help on this problem
I have an NEC laptop versa 4080.I have been haveing problems with the cd rom not playing audio cd's. It detects the cd but I have no audio.The cd player is A toshiba.Everything else works ok.If I need to download from the cd to the computer it works just fine just no audio.Everyhting seems to be in place.Checked the cd audio level on the controll panel and its in the middle.Speakers are working on the laptop.I get sound from other functions the laptop has but no audio from the cd.
Any info would be appreciated..
Thank you Niobe
Have you installed or uninstalled any audio software or any other software?
__________________

derrmc is offline  
Old 09-19-2004, 07:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default

No.I havent installed or uninstalled anything.The only thing I did was to take out the cd rom and put in the 3.5 to check it out.
I wanted to make sure everything worked and when I put back the cd rom back in it wouldnt play the audio cd's.This laptop has the intechangable cd rom or the 3.5.
Both still work just fine but no audio on the cd.
I bought this laptop used and really dont have any info on it but I would like to get it working.Thanks again for any info.Niobe
Niobe1 is offline  
Old 09-19-2004, 08:22 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

Quote:
Originally posted by Niobe1
No.I havent installed or uninstalled anything.The only thing I did was to take out the cd rom and put in the 3.5 to check it out.
I wanted to make sure everything worked and when I put back the cd rom back in it wouldnt play the audio cd's.This laptop has the intechangable cd rom or the 3.5.
Both still work just fine but no audio on the cd.
I bought this laptop used and really dont have any info on it but I would like to get it working.Thanks again for any info.Niobe
And you have totally ruled out a bad connection
derrmc is offline  
Old 09-19-2004, 08:23 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default

Any Ideas?
Niobe1 is offline  
Old 09-20-2004, 12:01 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default

Quote:
Originally posted by Niobe1
Any Ideas?
Think you will have better luck in the pc audio & multimedia forum
derrmc is offline  
Old 09-20-2004, 02:53 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Under your audio options, make sure your digital audio tab is uncheck. Under your control panel, explore your sound options and make sure everything is set properly. Same as your sound playing software if you have any. Did you install SP2 recently. I know that there are some issues with some manufacturers regarding the sound so if it is the case, check your manufacturers web site for info.
__________________

__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.