CD-Drives gone missing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2006, 08:08 AM   #1 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default CD-Drives gone missing

hi, in my Computer my CD-Drives have gone missing i think i accidentally used this software called "Killdisk" and killed my CD-Rom disks from appearing in my Computer... but when i go to device manager they have an Exclamation mark on them... what shall i do now ? thanks for your help
__________________

__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 06-17-2006, 08:16 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Are you taking advantage of me just cause Im roaming around at 5a.m. in the morning?j/k...

There is some type of problem with the device if you have a yellow Exclem..the easiest solution to try from the device manager is right clicking on the CD-ROM drive click uninstall, it should dissapear, then right click on your computer name way at the top of device manager first on the list..then click "scan for hardware changes" It should pick up the CD-ROM drive again..see if it comes back with a Yellow Excle still or it appears normal..if it appears normal with no errors you should see in My Computer again...if not then there is another problem and we will actually look into the error code it is giving.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 06-17-2006, 08:19 AM   #3 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default

lol u make me laf lmfao..... i still get errors but i right clicked and then properties and it said this "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device."
__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 06-17-2006, 08:27 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Ohh that sucks..when it does this with a CD-ROM drive thats not good because CD-ROM drives are nothing drivers..ayee..Well did you walk through Microsofts Troubleshooter? There developers make millions more than I do a year and should be able to help better than I..LOL..rigghtt..

Did you do any firmware updates or anything that would have caused this?I know you ran kill disk..but Ive ran it before to and it didnt blow up any of my hardware. What happens if you right click on the device, choose update driver, and try to roll back driver? Try running the driver update and see if windows will pick one up for you...ayee cd-rom drives suck when they dont work. They are like women and just complain about stupid ****. At least your not getting the good ole "error unable to start device BS".
Win2kpatcher is offline  
Old 06-17-2006, 08:47 AM   #5 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default

i might just Format and Reinstall XP Home from scratch cuz it does need doing neway lol.. u think that will give my Drives back aswell ?
__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 06-17-2006, 08:51 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Well if you want to take the sissy way out..yes that will most likely fix it. Before you go that route though I would at least swap it for another CD-ROM drive and see if it detects that one correctly. So we've done all this work for you tonight for nothing??lol j/k.
Win2kpatcher is offline  
Old 06-17-2006, 11:56 AM   #7 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default

well guess what i couldnt be bothered to Pi$$ fart around so guess what route i took the sissy way rofl... thanks for your help especially on the HDD topic win2kpatcher you helped alot thanks man
__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 06-17-2006, 01:45 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

i had the same problem on my server all i did was unplugged them and disabled them in the device manager restarted and pluged them back in .
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 06-17-2006, 02:10 PM   #9 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default

i wasnt on about a Server ?
__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 06-17-2006, 02:13 PM   #10 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

uninstall your secondary ide drivers and reboot the computer
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.