a cascade of problems, driving me nuts!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 10:25 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default a cascade of problems, driving me nuts!!

Hi, i should never touch computers - the hand of death.

Some problems i would appreciate advise on, please help!]

Have a laptop IBM thinkpad - pretty old.

installed windows 2000 (not the best quality cd of it either) - missed two files on instal but seemed fine...

1. if i go to win 2000 help and click on something i get internet exploreer scipt error line 519, 9 Object doesnt support this property or method then gives a url and asks if want to run script i say yes, the link isnt accessed!

2. Add/remove programmes either wont load up or generates an exe error - not good

3. My DVD is intermitenntly and rarely registering. It is in a docking bay and may be corrupted

4. The modem seems lost to the wind also but i think i can sort this out

5. Device manager seems to say that the ethernet controller, multimedia audio controller, pci serial port and "unkown device" are problems/ without drivers


I've been struggling for a long time and am losing serious sleep. Is there any advice apart from never touch computers !

thanks....
__________________

tedhiggins is offline  
Old 03-22-2005, 11:04 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

The best thing to do would to aqquire a new windows CDD

With the amount of problems you have, it's easier to reinstall windows than fix them.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-22-2005, 11:24 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

what model IBM is it?
On the bottom of the laptop there is a model serial number. Pleae post. I'll get you links for your drivers...
Seems you are missing a few that are needed.

The Add/remove error is it related to Rundll32?

The DVD player? what do you mean by it's in a docking bay? A docking station? or external drive bay? USB?

it's not too tough to fix. Don't give in to the rebuild BS...
Inaris is offline  
Old 03-22-2005, 11:47 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default

i know what your saying about getting a healthier windows cd but im here now and id like to get on and see what i can make of it. Mine might be the cry of the cack handed im not sure!

That would be great if you could source the drivers. It is 3892b564, i think it is this one. though that is on the bottom of the *docking station* where the dvd is housed. the one for the lapatop is 3892b565.

not sure where they all went!

I have to check again but i dont think it was rundl error, think mcdms or something like that, will check.

DVD is an odd one - worked yesetrday but played up - sometimes showing in my comp, then other times not registering when windows rebooted. Odd - must be driver related right?

thanks a lot
tedhiggins is offline  
Old 03-22-2005, 12:08 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

Need the Model Number. That is an IBM serial number.
The Model number would be something like 2647-8bu
so you know what the model type is? IBM 600E, T20, R50, X30....
Inaris is offline  
Old 03-22-2005, 09:10 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 158
Default

what OS did it have on before that? Did it come with recovery cd's if so have alook at the model numbers on that.
__________________
I\'m not your Google Butler!
dexta182 is offline  
Old 03-23-2005, 03:09 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default

had windows 98 before and now 2000 professional but no recovery cd's with it

it is an IBM Thinkpad X20 , the DVD worked once today but now not seen again! It also says type 266234g if any help...

thanks all...
tedhiggins is offline  
Old 03-23-2005, 03:59 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

try this link and see if it gets you to the driver download site.
if not, I'm still looking for a better one..

http://www-1.ibm.com/support/dlsearc...Go.x=9&Go.y=14
Inaris is offline  
Old 03-23-2005, 04:24 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default

thanks a lot, i'll go through these and see what i can do with the computer and what it fixes...have a feeling it might not solve the error message when clicking on add/remove programmes : mshstae.exe error

or the script errors when trying help but soon see, thanks again
tedhiggins is offline  
Old 03-23-2005, 05:45 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

are you sure that is the error you are getting when going to Add remove programs?
I'll work on the others as we resolve things. one thing at a time...
__________________

Inaris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.