can't save images from the internet? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2007, 09:46 PM   #1 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default can't save images from the internet?

i'm using mozilla firefox 2 and when i view a image and right click on it, i choose "save image as" and save it do my desktop nothing happens. when i did that before usually my "download" window shows up and it shows that i downloaded the image.

thanks in advance
__________________

__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 01-13-2007, 11:50 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

does the same thing happen in IE? did you download a plugin for FF?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 01-14-2007, 07:29 PM   #3 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

no i havent tried with IE yet but i have tried with opera and it works fine with opera. would it help if re-installed firefox? and if i reinstall firefox will all my bookmarks be deleted?
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 01-14-2007, 09:20 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
ncjimn's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 471
Default

um, have you tried dragging the image and dropping it to your desktop? Actually I have no idea why ff is not letting you save pictures.
ncjimn is offline  
Old 01-14-2007, 09:43 PM   #5 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

ok i guess that kinda solves the saving pictures problem. i guess i can just drag images onto my desktop. but how can i save .exe file?
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 01-14-2007, 09:45 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Right-click on the EXE, and click "Save Link As".
talldude123 is offline  
Old 01-14-2007, 09:48 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

^^Uh..Assuming that doesn't work make sure your firewall isn't blocking FF for some reason or reinstall FF.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 01-15-2007, 01:10 PM   #8 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

sorry if this is a stupid question, but if i reinstall firefox will i lose my bookmarks?
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 01-15-2007, 01:22 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

You shouldn't. Search the forum. Somebody posted a link that will backup your bookmarks. I forget who/where is it though.
talldude123 is offline  
Old 01-15-2007, 04:23 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

backing them up is easy:
In Firefox go to Bookmarks > Manage Bookmarks

Then in the Bookmark Manager that pops up:
File > Export....

Then it will export all of your bookmarks into an html that you can save anywhere you'd like. Save it to the desktop so you don't forget where it is. Importing them again is the same thing just instead of choosing "Export..." in the Bookmarks Manager choose "Import..." and load the file.
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.