Can't install XP on SATA - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-04-2006, 05:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 15
Default Can't install XP on SATA

I am installing Windows XP Pro after I have reformatted and I am using an SATA drive. My motherboard
is an ASUS a8v deluxe and I understand I need to install drivers to install the SATA drive. Everything in the bios looks right, the first boot device is the cd rom drive, Onboard SATA BootROM is enabled, and it seems to read the SATA drive is there. When I hit F6 at the start of the windows installation to install a SCSI or additional device it takes the drivers and seems to work fine. Later in the installation is claims that it can't find the hard disk and I need to enter the disk again, then it reads it is not the right disk or the disk is damaged(I have tried 4 different floppies).

I don't know what else to try, I don't really want my OS installed on a 250 GB ATA HDD. I got the drivers for the SATA from the motherboard manual instructions using the makedisk function.


I admit I am sort of a newbie but I am now and have been googling the problem for resolution, any ideas?
__________________

Durnberg is offline  
Old 06-04-2006, 06:54 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

have you tried not selecting F6 yet?
__________________

Osiris is offline  
Old 06-04-2006, 07:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 15
Default

No I haven't tried that, I will once I get home (at work). The bios is detecting the drive, if that works I will get my wife to kick my crotch. I'll let you know.
Durnberg is offline  
Old 06-04-2006, 07:03 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

make sure you tell her to wear ****kickers and to get a running start
Osiris is offline  
Old 06-04-2006, 09:11 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

sometimes there is more than 1 make disc driver on the mobo cd. I had an asus that had 4-5 different make discs on it
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 06-05-2006, 09:52 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 15
Default

Well thanks for the advice guys, I found the problem in the bios which I had almost ruled out. I had to disable some promise controller, I originally thought that enabling boot from sata was enough. Now I will wait for the next problem to come up :P

Thanks again dudski's!!
__________________

Durnberg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.