Can't install XP Home - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-05-2006, 06:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Send a message via AIM to BlackandBold
Default Can't install XP Home

Alrighty kids heres the basic info and problem

MOBO: MSI 915P Combo-FR
HDD: Seagate 120gb (read as ST3120026A ATA Device in device Manager)
OS: Windows Vista Beta 2 Build 5384 (It's Legit)
DVD Drive: Sony DRU-710A
CD Drive: Generic CompUSA brand.

My mobo has 3 IDE ports. Here are the results I get whenever I switch up the DVD (slaving the CD Drive) and HDD on different ports.

Take note that whenever my RAID function is off whataver is on IDEs 2 and 3 is not recognized. Another interesting thing to note is that whenever I put something on IDE 2 whether RAID is on or not, doesn't get recognized.

IDE1: HDD
IDE2: Nothing
IDE3: The Drives

Result: Bluescreen with STOP:7B error

IDE1: The drives
IDE2: Nothing
IDE3: HDD

Result: Drive not recognized

I have tried to F6 my RAID drivers during installation. However...when it reads the floppy I get this error:

File textsetup.oem caused an unexpected error (4106) at line 1742 in d:\xpclient\base\boot\setup\oemdisk.c.

Any suggestions/solutions?
__________________

BlackandBold is offline  
Old 06-05-2006, 08:30 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 85
Send a message via AIM to Biohazard_2.0
Default

I have heard on many forums that some people have been having problems with RAID and Windows XP Have you tryed installing XP to a Drive that is on an IDE as opposed to a SATA or ATA port?
__________________

__________________
\"I am a computer genius, if you dont like me gigabyte me.\" Taylor Lasch 10-24-05
Biohazard_2.0 is offline  
Old 06-05-2006, 09:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Send a message via AIM to BlackandBold
Default

Well I really dont see how I would do it. Could you please elaborate a bit?
BlackandBold is offline  
Old 06-05-2006, 10:05 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

maybe your mobo is defective?
Osiris is offline  
Old 06-06-2006, 05:33 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 85
Send a message via AIM to Biohazard_2.0
Default

Quote:
Originally posted by BlackandBold
Well I really dont see how I would do it. Could you please elaborate a bit?
Dosnt your ATA or SATA HD have an IDE connection? (I have boughten ATA drives with one, but I dont know if yours is the same)
__________________
\"I am a computer genius, if you dont like me gigabyte me.\" Taylor Lasch 10-24-05
Biohazard_2.0 is offline  
Old 06-06-2006, 12:16 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Send a message via AIM to BlackandBold
Default

Well yeah it does. It currently IS hooked up to an IDE port
__________________

BlackandBold is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.