Can't install XP on an hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2005, 02:01 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 81
Send a message via ICQ to yakir_sudry
Default Can't install XP on an hard drive

I had a windows 98 on a computer
I inserted the XP CD and changed the boot sequence
I deleted all partitions and created 2 new partitions
each one is half the size of the HD.
I installed XP through the dos installation and when I rebooted I changed the boot sequence back but it says "NTLDR not found" or "invalid disk ...."
although I tried almost every possible boot sequence
so I tried installing it in the other partition on FAT 32 but it didn't worked either.
what should I do?
__________________

__________________
IT Essentials 1-2
A+
CCNA


CPU - Athlon 64 3000+ (S-939) VENICE CORE
Mother Board- K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)
Video- Gigabyte 6600GT 256 MB
DVD Burner- NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8
HD- 80GB (8MB) SATA DiamondMax Plus 9
Memory 512Mb 400MHz Kingston CL3 *2 (1 GB)
Screen- 17'' LCD proview 8 ms 1:700
yakir_sudry is offline  
Old 10-27-2005, 02:06 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Please explain how you formatted and partitioned your hdd. What did you use?Did you try leaving the cd in during the boot sequence after XP was installed?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 10-27-2005, 02:16 PM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

make sure you hit a key to boot from cd
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-27-2005, 05:02 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

If you already installed it like I think you did use the XP Cd and run a repair on the OS. It will add the missing file.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-27-2005, 05:45 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Can't install XP on an hard drive

Quote:
Originally posted by yakir_sudry
I had a windows 98 on a computer
I inserted the XP CD and changed the boot sequence
I deleted all partitions and created 2 new partitions
each one is half the size of the HD.
I installed XP through the dos installation and when I rebooted I changed the boot sequence back but it says "NTLDR not found" or "invalid disk ...."
although I tried almost every possible boot sequence
so I tried installing it in the other partition on FAT 32 but it didn't worked either.
what should I do?
don't change the boot sequence until you are done installing xp. you confused the machine. you have to start over
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-28-2005, 05:12 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 81
Send a message via ICQ to yakir_sudry
Default

I'll give it a go.
although I formatted other computers a few times and I don't remember this problem
__________________

__________________
IT Essentials 1-2
A+
CCNA


CPU - Athlon 64 3000+ (S-939) VENICE CORE
Mother Board- K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)
Video- Gigabyte 6600GT 256 MB
DVD Burner- NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8
HD- 80GB (8MB) SATA DiamondMax Plus 9
Memory 512Mb 400MHz Kingston CL3 *2 (1 GB)
Screen- 17'' LCD proview 8 ms 1:700
yakir_sudry is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.