cant install visual studio 2005 in vista - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2007, 12:47 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default cant install visual studio 2005 in vista

help please i cant install visual studio 2005 on vista. it says please insert the disk visual studio 2005 dvd but i know it works because ive had it running on XP
__________________

robina_80 is offline  
Old 01-26-2007, 12:53 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Just cause it works on XP doesnt mean it will work on Vista. Vista is a totally new kernel and does NOT support all software that XP Does.

The only thing i can suggest is to try and run it in compatability mode. If that dont work then i dont think that VS 2005 can be install on Vista. Have to try for the newer version of the product that is compatable with Vista.

Okay after some checking it seems that it can work.

Microsoft Visual Studio 2005 Express Editions: Visual C++ 2005 Express Edition (32 Bit) (Compatibility warnings, but works)

That is the exact version that has been known to work. As you see it does give warnings but works.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-26-2007, 12:55 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default

i thought there was only one visual studio 2005 version?
robina_80 is offline  
Old 01-26-2007, 12:57 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

There is only one version of VS 2005. But there is also Visual Stuido 6 which is out. That version is also known to work.

Also do you have the SP1 which is in Beta? that might also help it work on Vista.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-26-2007, 01:00 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default

if you look at this link it gives you the impression it can work on vista
http://msdn2.microsoft.com/en-us/vstudio/default.aspx
robina_80 is offline  
Old 01-26-2007, 01:04 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Actually if you read that it says:

"To develop solutions for Windows Vista and Office 2007."

It doesn actually say that it works on Vista. Just that you can use it to develop for Vista.

As i stated try compatability mode. Right click on the .exe and under properties. There should be a compatability tab. Click it and check the box that says "Run in XP SP2 mode". This should help you try and get it isntalled.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-26-2007, 01:06 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default

will do thanks will let you know
robina_80 is offline  
Old 01-26-2007, 02:05 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default

ive got to install xp sp2 to run in compatibility mode
robina_80 is offline  
Old 01-26-2007, 02:19 PM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Ahh you dont dual boot. Sorry i do so that never came up for me.

Since that isnt a option the only thing i can think of is to try VS 2005 SP1. It is on that link you showed earlier. see if you can download a copy of that and install it.

See if that will help since you cant use compatability.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-26-2007, 02:24 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Location: LONDON
Posts: 902
Send a message via MSN to robina_80
Default

what service pack do i need because theres more than one
http://msdn2.microsoft.com/en-us/vstudio/aa718332.aspx
__________________

robina_80 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.