Can't install drivers in Win98 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-26-2006, 11:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default Can't install drivers in Win98

Hi,

I just put together an inexpensive P4 1.8 GHz system and can't get the Geforce 5500 video driver to load or the motherboard driver. Board does not have onboard video. (ECS L4VXA2) I've also put Xandros Linux and WinXP(on separate drives) on this system and those seem fine on the unit. I've loaded operating systems and drivers on other computers before but have never seen this. I did a search of this fabulous site but could not find an exact match. Has anyone seen this before ? Any ideas ?

Here are the error messages I get:

1. An error occurred while launching the setup 0x80040702

2. X An installation support file C:\program files\common files\Installshield\engine\6\intel 32\objectps.dll' could not be installed. Access is denied. OK (Button)

3. Error: Access violation at 0x00490102(tried to write to(0x01AB21CO) program terminated.

Thanks.
__________________

Nuxology is offline  
Old 03-27-2006, 07:38 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Are you using the correct driver for the card that are designed for Win 98 and not the ones made for XP? That would be my first question.

Just checked the nVidia site the drivers should be 81.98 last update for them was in Dec of 2005.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-27-2006, 03:42 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default

The driver intro screen has Win9X as one of the choices yet does not work. And the driver that came with the motherboard won't load either...seems like that should load into any version of Windows. I've been trying to think of something in the BIOS that would cause this. I guess I need to dig deeper.
Nuxology is offline  
Old 03-27-2006, 03:48 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Is it a PCI-E card or a AGP card? If its PCI-E i dont think you will find a solution. 98 doesnt support PCI-E.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-28-2006, 12:28 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default

Plain old AGP card. 128 MB, nvidia Geforce 5500.
Nuxology is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.