Cant get into WIN XP ?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-27-2005, 08:23 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default Cant get into WIN XP ??

im trying to fix a friends computer that has been over run by spyware, viruses,etc... its so bad that when i get to the login screen where you select which user it won't load up.My question is can i repair, or reinstall windows without losing my friends documents and pics ?
__________________

__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-27-2005, 08:24 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Can you get into safemode?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2005, 08:26 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

Yes i think so.
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-27-2005, 08:28 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Try to remove items from there.....
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2005, 08:32 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

actually i just tried through safe mode, it doesnt load either ?
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-27-2005, 08:50 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Last known Good Configuration?
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2005, 08:53 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

i just tried that aswell , it makes no difference.
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-27-2005, 08:58 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

You can do an upgrade which will keep his documents, but a new install will delete everything. So when you click the user name, nothing comes up? Not even after 10 minutes or so? Or if you can, you can take the harddrive out and put it on your system as a slave and take the documents off that way or use another harddrive to install xp on then use the bad drive as a slave to save the documents.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2005, 09:02 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

thats correct when i click on his name nothing happens,would it be safe to put his hard drive onto my computer though ? i have a free drive bay available .
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-27-2005, 09:07 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I would to be absolutley sure he dont lose documents......
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.