Cannot copy content from a PDF file - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2007, 04:48 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
allan16's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 373
Default Cannot copy content from a PDF file

Hello,

I have a PDF file that I cannot copy its content...Is there a way to make the option available?

Thanks!
__________________

allan16 is offline  
Old 03-17-2007, 05:31 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Cannot copy content from a PDF file

Open a PDF file and go to the area you want to copy.
Zoom in on the area to be copied until it's the desired size. Images can only be copied at screen resolution (72-96 ppi).
In Acrobat Reader version 4: Click and hold down on the Text Select Tool button. A toolbar flyout will appear with three additional buttons. Choose the Graphic Select Tool from the flyout (third button).
In Acrobat Reader version 5: Click the Graphics Select Tool on the toolbar or use the keyboard shortcut G.
In the document area, drag a selection marquee around area you wish to copy.
Right click and choose copy, or go to Edit -> Copy, or press Ctrl-C on your keyboard. (Command-C on Macintosh)
The selected area is placed onto the clipboard as a bitmap.
Paste the image into another document, or paste it to an image editor and save it to your hard drive.
Tips:
To copy text from a PDF document, use the Text Select Tool and the text will remain editable.
If the text you wish to copy is in a column, choose the Column Select Tool. The column select tool maybe be in a submenu of the Text select tool.
You can also copy text with the Graphic Select Tool, however, it will be copied as a bitmap image and will not be editable as text.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 03-18-2007, 03:01 AM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Cannot copy content from a PDF file

if you got acrobat save it as a text file or document
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-18-2007, 10:46 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Cannot copy content from a PDF file

You mean Acrobat Pro right?
__________________
Osiris is offline  
Old 03-19-2007, 12:14 AM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Cannot copy content from a PDF file

Quote:
Originally Posted by Warez Monster View Post
You mean Acrobat Pro right?
acrobat is the pro. reader is the read only
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.