Can not view picture on media player - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-06-2006, 09:48 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default Can not view picture on media player

I can not view viedo files on my windows media player. I downloaded all the codecs and reinstall my video card driver. With no luck on viewing the picture. However the audio works just fine, I just have a black picture on the screen. I have also tried various players still the same thing the video does not work, but the audio does. This worked until yesterday when my hard drive failed for overheating. Once the computer cooled down everything came back to normal expect I can not view video files on any media player just sound.
__________________

Knipper is offline  
Old 05-06-2006, 11:14 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
bigbaddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 156
Send a message via Yahoo to bigbaddog
Default

What is the specs on your computer? What OS? Which version of Media Player?
__________________

bigbaddog is offline  
Old 05-06-2006, 02:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

Gateway Laptop model 7215GX 2.2 GHZ 512 MB ram with 60 GB hard drive I am using Windows XP, and for a media player I either use Nero or Klmcodec 153. Everything was fine until a couple of days ago when my hard drive shut down for overheating. After the computer shut down for 8 hours everything came back up expect I can not view a picture, but the movies play with the sound. I hope this helps thanks for the help
Knipper is offline  
Old 05-06-2006, 02:26 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Well there could have been some damage to the files. Since it shut down like it did there could have been damage to some files. Espically if they were in use.

Have you tried using Divx? That might work. Also the KLite codec pack might also help.

But to solve the problem i dont know a sure fire answer. You HDD overheated and that can lead to further damage.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-06-2006, 02:32 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

I have tried to use DIVIX and I have KLite codec alreaady loaded. Nothing seems to work. Thanks for the help.
Knipper is offline  
Old 05-06-2006, 02:35 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

I would say try to download another Video as a test. See if you can play that. If so then the current ones have become corrupted. If not then there is a problem with your PC recognizing video formats. Either that or the Video Card also took a hit with the reset and something could be wrong there.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-07-2006, 09:10 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Default

Thanks, but I found out that DIVIX player now works , however my windows media player still does not play any files, just sound.
__________________

Knipper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.