Can I Do This?????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-21-2007, 08:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default Can I Do This??????

alright i hav two ata 80gb hard drives on my master i hav xp and on my slave i hav vista i dual boot with no problems, now it can get loud with both running and i think its better to hav one hd for both hd. now my sister has a 160gb ata hd,

now i dont want to reinstall windows and do that long stuff, so i was thinking if i can copy my sisters harddrive(used only 8gb) to one of my hd as another partiition then format that hd(sis), so i can then copy my master hd to my sis then copy my slave hd on to my sis hd so i can hav a total of 2 partitons on my sisters 160 gb and one of my harddrives hav my sisters stuff

bascially swicth hardddrives but put 2 hd in one...........................i hav tried paragon drive backup but its a retarted program lol so r there any other software that lets me copy partitions/hard drives to another

heres a diagram lol

lilmil is offline  
Old 03-22-2007, 08:21 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 195
Default Re: Can I Do This??????

You can try to do it by saving and image of your old hard drives,using Norton Ghost or some similar software,and then restore the images to the new hard drive.Although I recommend you perform a fresh install of Windows on the new hard drive.

johnyB_24 is offline  
Old 03-22-2007, 08:50 AM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Can I Do This??????

Should be possible. After copying the XP and Vista partitions to the new disk using Partition Magic, Drive Image/Ghost, or something else, you may have to use the Vista disc to do a repair install or use the recovery console to rebuild the bootsectors (i don't know if Vista has a recovery console?).
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-22-2007, 09:20 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Can I Do This??????

i'd put 30 for xp 40 for vista 110 for my documents for both
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.