Burning problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2006, 04:50 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default Burning problem

All of a sudden, my machien has ceased to burn any media properly. I had recently installed blindwirte 5, but it is ntow unistalled, and the driver it creates under VSO in dev manager is now gone, and it still fials Symtoms:

Nero will burn, get to around 2 percnet, then system idle processes (are drivers included in that), will consume all of my cpu time, burn will continue slowly, verification is done at 1.7X basic DVD speed (VERY SLOW)

Blindwirte has bruned one CD (knoppix) w/o errors, but the CD should be bootable and is not. The CD shows up as blank in explorer (no files)

So: How do I fix this?

If no specific problem, how do I COMPLETLY purge windows of all installed drivers associated with this device? Uninstallign the drive does nto appear to work (though i have not yet tried it without BW)
__________________

__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 04-05-2006, 05:29 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

sounds like a dma issue , first of if your using nvidia ide driver then uninstall nforce and reinstall it without the ide driver , see this dma enabling guide , dma mainly depends on how its defined in the bios so better have a look and make sure its set right (its best to have it set on auto)
__________________

jeremy is offline  
Old 04-05-2006, 06:06 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

That worked. Thanks a lot. What exactly is DMA?
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 04-05-2006, 06:29 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

you welcome , http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access
jeremy is offline  
Old 04-05-2006, 07:29 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

if you are not running raid, don't even bother running that junk nforce sw ide driver. all it does is slow your computer anyway. the whole purpose of it was to not have your raid configuration crash. you are fine with the windows one
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.