Bootup help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2002, 06:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default Bootup help

Having installed xp pro after an upgrade to my computer i find i can only boot from cd, what have i done wrong have i connected a cable wrong or do i have to go into bios to change anything or have i installed wrongly even though windows actully runs after boot up.any help would be welcome as its a pain having to put my disk in first before boot up
__________________

refcol2002 is offline  
Old 12-23-2002, 07:04 PM   #2 (permalink)
<a href="http://www.tech-forums.net/pc/f109/folding-home-guide-223396/" target="_blank"><img src="http://img190.imageshack.us/img190/4127/110ad0n.png" /></a>
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,765
Send a message via ICQ to Ecniv Send a message via AIM to Ecniv Send a message via Yahoo to Ecniv
Default

If you try to boot from the hard disk what is the error message you get?
__________________

__________________
\"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I\'m not sure about the former.\"- Albert Einstein (1879-1955)

Ecniv is offline  
Old 12-23-2002, 07:08 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

You'll need to go into the BIOS first to change your boot sequence, since you probably changed the option to the CD-ROM drive as the first device to boot from, in order to boot from the WinXP CD to install; check your motherboard's manual for more detail on changing it.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 12-24-2002, 02:38 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default

tried changing the bootup in bios to hard drive and not put disk in drive and the message i get is not system disk reboot from disk
refcol2002 is offline  
Old 12-26-2002, 05:06 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 68
Default Okay a little more

But you are saying that when you boot up with the XP CD you are able to access your harddrive and windows works and all?
__________________
Brahm -- nothing fancy
brahm is offline  
Old 12-26-2002, 07:22 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13
Send a message via Yahoo to refcol2002
Default

problem solved thanks all for your help
__________________

refcol2002 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.